930 x122 grota rece

cazier judiciar

Noua metodă de obținere a cazierului judiciar!

Noua metodă de obținere a cazierului judiciar!

Citiți și: Atenție de unde vă eliberați cazierul judiciar! Un site cere 500 de lei taxe

Certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online.

Cetățenii au la dispoziție două mecanisme de acces pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic:

Citiți și: SCHIMBARE LA CAZIERE ÎN PITEȘTI

..- prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă.

Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România.

În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip;

– prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din România.

Solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar”, anunță Poliția Română.

Legea a intrat în vigoare de pe data de 06.01.2023.

Este vorba despre Legea nr. 3/2023 pentru completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, sens în care, după alineatul (3) a fost introdus un nou alineat, alineatul (3^1).

Noua metodă de obținere a cazierului judiciar!

Acesta prevede cu următorul cuprins:

,,(3^1) La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin. (1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Noţiunea de semnătură electronică calificată are înţelesul dat de dispoziţiile Regulamentului (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iulie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă şi de abrogare a Directivei 1999/93/CE.”

Astfel, începând cu data de 01.02.2023, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online, prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.gov.ro.

Reamintim că prin intermediul acestor platforme mai poate fi obținut și istoricul sancțiunilor rutiere.

Detalii, AICI.

Versiunea pilot permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetățenie română, care nu sunt înscrise în evidențele Sistemului Național de Evidență a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.

Proiectul pilot urmează să fie extins.

Aplicația pentru eliberarea electronică a certificatului de cazier judiciar va fi disponibilă atât pentru persoanele fizice care au înscrise mențiuni în cazier, cât și pentru persoanele juridice din România.

Acest lucru se va întâmpla până la finalul lunii iulie 2023, mai notează sursa citată.

Informații suplimentare referitoare la obținerea certificatului de cazier judiciar electronic pot fi obținute accesând pagina de internet:

www.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-654

Foto: Descriptiv/impact.ro

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Puiulgalben spune:

    Noua metodă este veche. Doar ce ați descoperit-o voi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3