930 pe 122 COSTACHE

elevi

Noutate absolută în școli! E lege!

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicată marți în Monitorul oficial, înfiinţarea unor grupe de acomodare pentru ei în școli.

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Pentru ca măsura să fie aplicabilă cu adevărat, autoritățile vor trebui să vină, în următoarea perioadă, și cu normele de aplicare.

„La cererea părintelui/ reprezentantului legal al elevului (…) inspectoratul școlar județean/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează în cadrul unităților de învățământ grupe de acomodare”, scrie, mai exact, în Legea 277/2022, apărută marți în Monitorul oficial 966 și care se va aplica de vineri.

Citiți și: Școli fără căldură! Elevi trimiși acasă

Grupele de acomodare se adresează elevilor care nu au fost înscriși în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani.

Potrivit noii legi, în cadrul grupelor de acomodare vor fi predate “noțiuni de limbă, cultură românească”.

„Pentru organizarea și predarea noțiunilor de limbă, cultură și civilizație românească în cadrul grupelor de acomodare, se pot organiza sesiuni de informare și schimburi de bune practici cu persoanele implicate în predarea cursului de Limbă, cultură și civilizație românească”, mai scrie în lege.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90