930 x122 grota rece

anaf

Nu scăpăm nici morți! Plătim și în Lumea de Apoi!

Nu scăpăm nici morți! Plătim și în Lumea de Apoi!

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Românii care au venituri extrasalariale trebuie să achite contribuţii la stat şi după moarte.

În cazul morţii unui contribuabil care realizează venituri extrasalariale, el nu este scutit de contribuțiile la sănătate, prevede un ordin al ANAF.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Concret, dacă această persoană a realizat venituri extrasalariale care depășesc plafonul de 12 salarii minime, atunci va datora și contribuție la sănătate.

Moștenitorii vor trebui să plătească aceste contribuții la sănătate pe perioada dinaintea morții, însă nu vor trebui să facă anumite drumuri la ANAF.

Trebuie ştiut că aceste contribuții la sănătate vor fi reținute din oficiu de cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Suma contribuției datorate la plată va fi menționată în certificatul de atestare fiscală, care va fi folosit atunci când va fi realizată și succesiunea.

Până pe data de 31 decembrie, ANAF în fiecare an are o situație de acest fel și începe procedurile.

Sursă: antena3.ro

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90