NOR CURIER 930X122

amenda

Nu și-au lăsat fetița să meargă la școală. Ce pățesc părinții care fac acest lucru

O elevă din județul Alba nu este lăsată să meargă la școală chiar de către părinții săi. Potrivit antena3.ro, fetița în vârstă de 10 ani este elevă în clasa a II-a, însă nu a trecut deloc pe la școală de la începerea anului școlar.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz.

Părinții spun că nu au o situație financiară bună pentru o ține pe copilă în școală, potrivit sursei citate.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Fapta lor poate fi sancționată cu amendă sau chiar cu închisoarea.

Potrivit Legii Educației în vigoare, netrimiterea copiilor la şcoală pe perioada învăţământului obligatoriu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei.

De asemenea, Codul Penal prevede, la articolul 380 că „părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3