EcoMoto 930×122

conducere

O asemenea faptă vă trimite direct la închisoare!

O asemenea faptă vă trimite direct la închisoare!

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Codului penal i s-au adus mai multe modificări, începând din 9 iulie, printre altele, legislația penală stabilind acum că punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat se pedepsește inclusiv cu închisoare.

Tot închisoare riscă și cei care, cu toate că nu dețin permis de conducere, conduc pe drumurile publice un tractor.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Mai precis, de-acum, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă.

Dacă vorbim despre punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, pedeapsa e de închisoare de la unu la cinci ani sau amendă.

O asemenea faptă vă trimite direct la închisoare!

Sancțiuni mai mici, mai exact, închisoare de la șase luni la doi ani sau amendă, se aplică în cazul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România.

De asemenea, după modificările recente, și conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier (pe lângă vehiculele existente deja în listă: autovehicul sau tramvai) de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

În fine, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

Detalii, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90