New Profesional Consult 930 x 122

clădiri istorice

O clădire-monument istoric din Piteşti va fi transformată în „market”

Situată pe strada Sf. Vineri, „Casa tabăcarilor” este de ani de zile în paragină, la fel ca majoritatea clădirilor istorice din Piteşti.

Citiți și: Piteşti: Clădire istorică, reabilitată de o firmă privată în timp record. La mai multe!

Fosta „Casă cu atelier de tăbăcar”, aflată lângă o altă construcţie istorică mult mai cunoscută, chiar celebră, anume „Hanul Gabrovenilor” (şi acesta aflat într-o stare avansată de degradare), va fi acum reabilitată. Lucrările au început deja.

 

Citiți și: PITEȘTENII ACUZĂ: ”PRIMĂRIA SFIDEAZĂ CONTRIBUABILII”

 

În imaginile surpinse zilele acestea vedem că au fost montate schele pentru a permite executarea unor lucări la faţadă, iar zona a fost delimitată cu plase de protecţie.

Doi investitori privaţi au decis să reabiliteze acest imobil şi să îl transforme într-un magazin (mai exact, vor fi mai multe spaţii comerciale în interior), după ce au primit autorizaţie de la Primăria Piteşti.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, data finalizării, potrivit autorizaţiei, fiind 6.02.2023.

 

 

Deşi poate pe mulţi nu-i încântă ideea (toţi spun, nu-i aşa, „alt magazin – asta ne lipsea”), faptul că imobilul va fi reabilitat este un lucru de apreciat. Rămâne de văzut dacă va fi păstrată arhitectura specifică (sec. XIX) sau vom avea parte de un kitsch cum se „poartă” în aceste vremuri.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

RAW FOTO 570 X 90