930X122 MAIA

covid

O nouă variantă COVID, depistată în România. Baza valului 5

Conform cercetătorului Octavian Jurma, pandemia a dat naștere unei noi tulpini a coronavirusului în România, varianta Delta Plus.

Citiți și: România: De azi, pandemia e istorie după fix 2 ani! Ciudată coincidență!

Specialistul este de părere că această noua mutație a coronavirusului ar putea constitui începutul unui nou val de infectări, valul cinci.

„Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul 5”, a declarat, pentru Dgi24, Octavian Jurma, cercetător în domeniul medical.

Citiți și: Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor

În ceea ce privește propunerile de relaxare ale CNSU, care urmează să fie aprobate de Guvern (Subiectul pe larg, AICI: Mai puține restricții de sărbători), omul de știință spune că autoritățile ar trebui să se concentreze mai mult pe campania de vaccinare și să vorbească mai puțin despre măsuri de relaxare.

„Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. E o certitudine statistică că COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță”, a mai declarat Octavian Jurma.

Foto descriptiv: Romania TV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3