EcoMoto 930×122

Salubritate

Obligație pentru toată lumea!

Obligație pentru toată lumea!

Citiți și: Salubritate, avertisment pentru oameni: ,,Strict interzis!”

„Colectarea separată și corectă  a deșeurilor este o obligație, a noastră a tuturor, atât legală, cât și morală -pentru mediu, pentru un Pitești curat și sănătos!

Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Citiți și: Bani în plus ,,aruncați” la gunoi

Cum se face colectarea separată a deșeurilor urmând câțiva pași simpli!

IDENTIFICAREA DEȘEURILOR ce urmează să fie colectate separat din casă, serviciu, scoală etc;

SORTAREA DEȘEURILOR pe categorii:  plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual;

PRESAREA/PLIEREA DEȘEURILOR de ambalaje din hârtie/carton, plastic sau metal înainte de depozitare pentru a le reduce volumul și a economisi spațiu în container;

DEPOZITAREA DEȘEURILOR colectate separat, în containerele special amenajate și etichetate pe fiecare fracție, respectând codul culorilor:

-ALBASTRU- hârtie/carton.

-GALBEN-plastic/metal.

-VERDE-sticlă, MARO-biodegradabil.

-NEGRU/GRI-rezidual.

Obligație pentru toată lumea!

De ce este important să colectăm separat deșeurile?

Deșeurile generate zilnic și depozitate necorespunzător poluează puternic mediul înconjurător, având un impact major asupra planetei, de asemenea, nesortate și depozitate necorespunzător,  deșeurile ajung la groapa de gunoi ca deșeu municipal în amestec fără a mai putea fi recuperate și valorificate.

Pentru a evita asemenea situații, este necesar să limităm cantitatea de ambalaje și să gestionăm eficient deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com”, transmite instituția.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Xxl spune:

    când nu veți mai cere taxa de salubritate atunci veți putea avea pretenții hoților

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90