Donaris 930 x 122

an școlar

Obligațiile părinților din noua lege a Educației

Obligațiile părinților din noua lege a Educației

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Părinții vor contacta profesorii în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ, după cum se arată în Legea învățământului preuniversitar.

Cele două legi ale educației, Legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, intră în vigoare pe 2 septembrie.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

O altă obligație este cea de a păstra legătura cu educatorul/profesorul de învățământ primar/profesorul diriginte, mediatorul școlar, consilierul școlar sau, după caz, cu conducerea unității de învățământ pentru monitorizarea progresului elevului.

Obligațiile părinților din noua lege a Educației

Obligațiile beneficiarilor secundari ai sistemului de învățământ sunt următoarele:

a) de a înscrie copilul la școală și de a asigura frecventarea cu regularitate și conform programului de către acesta a cursurilor școlare;

b) de a asigura întreținerea elevului în vederea asigurării condițiilor necesare finalizării studiilor;

c) de a păstra legătura cu educatorul/profesorul de învățământ primar/profesorul diriginte, mediatorul școlar, consilierul școlar sau, după caz, cu conducerea unității de învățământ pentru monitorizarea progresului elevului;

d) de a semna contractul educațional;

e) de a sprijini integrarea copilului în colectivul școlii;

f) de a contacta personalul școlii în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ;

g) de a cunoaște, respecta și susține copilul să respecte regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ în cadrul căreia este înscris beneficiarul primar.”

Conform Legii învățământului preuniversitar, beneficiarii secundari ai învățământului preuniversitar sunt părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai antepreșcolarilor, ai preșcolarilor și ai elevilor.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

7 comentarii

  • Lascu Janeta spune:

    Frumos…și dacă nu fac asta ce pățesc?De regulă îi înscriu la școală și gata,se spală pe mâini de ei, să -ii educe școala,școala-profesorii sunt responsabili pt tot vin cu scandal dacă loaza a rămas corigent sau repetent și trec la reclamații și amenințări.

  • Cretu Anca spune:

    bună ziua.
    1.Dacă într-un an școlar nu se reușește a da de părinți, e grav. Incercati cu vizita la domiciliu.😉 Într-un timp așa se făcea.
    2.Am întâlnit cadre didactice care afirmau că nu se regăses la catedră , mai mult de atât chiar au fost mulțumiți pe timpul pandemiei. Deci, încercați să faceți curățenie la voi in curte. Nu toți profesorii sunt dedicați. Pe cei întâlniți dedicați, aveau foarte bine capul „înșurubat” și foarte fermi in cerințele necesare învățării.
    ex: La materia -FIZICA- coeficientul de elasticitate azi era niu , apoi micron. Să mă ierte Dumnezeu, a trebuit să-i explic cum se rezolva problemele.
    3. Un cadru didactic care nu se știe a se face respectat și ințeles ,după mine, nu are ce căuta la catedra. Nu vii la ora și citești din manual.
    4. Dacă la titularizare se i-au note mai mici de 5, ce pretenții sa avem de la copii!!?

  • Andra spune:

    Se iau doamna sau domnule, la punctul 4 ați dat-o în baltă cu ortografia. Sper ca sunteți profesor de sport. Și apropo, când părinții nu pot lua legătura cu profesorii cum mai este?

  • Spinu Mirela spune:

    Facem un grup pe Whats App și, împreună cu dna învățătoare sau diriginta „povestim” acolo ce se intampla cu elevul nostru!… Asta pentru cei ce nu se pot deplasa la orele stabilite în regulament!… Și… Gata!…

  • Valentina spune:

    Aceste grupuri pe Whats App invadeaza intimitatea cadrului didactic. Parintii cred ca pot sa comunice la orice ora cerand teme si informatii profesorilor, desi programul de munca al dascalului este de 8 ore nu de 24 de ore! Daca nu le raspunzi nu esti profesor bun. Si acest lucru ar trebui reglementat.

  • cristi spune:

    un contract este bilateral. Nu poti fi obligat sa semnezi un contract fara sa fi de accord cu el. Poate unele clauze sunt abuzive

  • Nicolița spune:

    Bună ziua. După părerea mea, fără intenția de a arunca vina către cineva anume, așa cum este prezentată această lege seamănă mai mult a decizie de impunere. Sunt părinte, fost cadru didactic, actual manager. Da, manager pentru că am anumite principii pe care nu le voi încălca doar de dragul unei așa zise legi și/sau așa zis contract. Personal nu pot semna așa ceva! Dar sper, chiar sper, că vor fi revizuite anumite puncte…articole chiar nu le pot numi, in cazul de față.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90