930×122 CAPRA 5

gigacalorie

Oficial! Încălzirea, mai scumpă în Pitești!

Update, 29 septembrie, ora 16:50: Proiectul a fost votat. 

Citiți și: Pitești. Tragedie! A fost găsit fără suflare în casă!

Aleșii locali din Pitești vor avea de votat în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local un proiect privind prețul gigacaloriei pentru energia termică facturată populației.

Proiectul de hotărâre prevede: „Se aprobă prețul local de 433,79 lei/Gcal pentru energia termică facturată populației din municipiul Pitești, la care se adaugă TVA, stabilită conform legislației în vigoare (n.r. 5% în timpul sezonului rece și 19% pentru restul anului)

Citiți și: Pitești. Un șofer a facut prăpad și a fugit!

Se aprobă subvenționarea din bugetul local al municipiului Pitești a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației”.

Noul tarif ar urma să fie aplicat de la 1 octombrie 2022.

În prezent, conform unei hotărâri a Consiliului Local Pitești, în perioada sezonului rece, prețul local pentru energia termică facturată populației din Pitești este de 339,71 lei/Gcal. În restul anului, tariful este de 385 lei/Gcal.

Măsura de reducere a tarifului la gigacalorie în Pitești în sezonul rece fusese luată la începutul acestui an ca urmare a reducerii cotei TVA de la 19% la 5%, prin hotărâre de Guvern.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Bogdan spune:

    De la centrala unde se produce agentul termic si pana la blocul in care locuiesc sunt cam 20 metri. Dimineata la ora 4.30 cand dau drumul la apa calda, aproximativ 5-6 minute pe teava curge apa rece care este inregistrata de apometru, nu stiu exacact cantitatea dar o platesc ca apa calda. Cam 1m cub de apa rece o platesc ca apa calda, este normal asa ceva? Si mai sunt curios la ce temperatura pleaca agentul termic din centrala si la ce temperatura ar trebui sa iasa.

  • George spune:

    Acest lucru este valabil si la mine, pana vine apa calda mai trec peste 5 minute. In sezonul rece caloriferele sunt caldute si in apartament in general sunt sub 17 grade.

570 X 90 CUMPANA 3