930×122 CAPRA 5

gigacalorie

Oficial! Încălzirea, mai scumpă în Pitești!

Update, 29 septembrie, ora 16:50: Proiectul a fost votat. 

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Aleșii locali din Pitești vor avea de votat în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local un proiect privind prețul gigacaloriei pentru energia termică facturată populației.

Proiectul de hotărâre prevede: „Se aprobă prețul local de 433,79 lei/Gcal pentru energia termică facturată populației din municipiul Pitești, la care se adaugă TVA, stabilită conform legislației în vigoare (n.r. 5% în timpul sezonului rece și 19% pentru restul anului)

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Se aprobă subvenționarea din bugetul local al municipiului Pitești a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației”.

Noul tarif ar urma să fie aplicat de la 1 octombrie 2022.

În prezent, conform unei hotărâri a Consiliului Local Pitești, în perioada sezonului rece, prețul local pentru energia termică facturată populației din Pitești este de 339,71 lei/Gcal. În restul anului, tariful este de 385 lei/Gcal.

Măsura de reducere a tarifului la gigacalorie în Pitești în sezonul rece fusese luată la începutul acestui an ca urmare a reducerii cotei TVA de la 19% la 5%, prin hotărâre de Guvern.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Bogdan spune:

    De la centrala unde se produce agentul termic si pana la blocul in care locuiesc sunt cam 20 metri. Dimineata la ora 4.30 cand dau drumul la apa calda, aproximativ 5-6 minute pe teava curge apa rece care este inregistrata de apometru, nu stiu exacact cantitatea dar o platesc ca apa calda. Cam 1m cub de apa rece o platesc ca apa calda, este normal asa ceva? Si mai sunt curios la ce temperatura pleaca agentul termic din centrala si la ce temperatura ar trebui sa iasa.

  • George spune:

    Acest lucru este valabil si la mine, pana vine apa calda mai trec peste 5 minute. In sezonul rece caloriferele sunt caldute si in apartament in general sunt sub 17 grade.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3