930×122 CAPRA 5

elevi

Oficial! O nouă materie în școli!

Oficial! O nouă materie în școli!

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

A fost promulgată legea care prevede introducerea disciplinei “Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, anunță Edupedu.ro.

Disciplina va fi introdusă ca opțional, la decizia şcolii, în curriculumul pentru clasa a XII-a/ a XIII-a din învăţământul liceal.

Citiți și: O școală din Pitești angajează!

Ministerul Educației trebuie să emită ordinul de ministru care prevede materia, programa școlară și metodologia, până la începutul anului şcolar 2023 – 2024, potrivit legii promulgate.

Cadrele didactice care predau disciplina “Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate în cadrul cursurilor universitare specializate.

Potrivit legii, până la începutul anului şcolar 2023 – 2024, Ministerul Educaţiei va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar şi cu privire la programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina “Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, aferente curriculumului la decizia şcolii, ce va fi adoptată şi publicată de Ministerul Educaţiei.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cristina spune:

    Este indicat sa se introduca disciplina protectia mediului, că tot se vorbește despre încălzirea globală cauzata de poluare si de „uciderea” padurilor!! Trebuie învățați să investească în viitorul lor, intr-un mediu sănătos!!!
    Dar la noi se „umple” timpul copiilor cu tot felul de bălării!!!

570 X 90 POSADA 3