pizzeria sapori  930 122

Arges

Oficial: percheziții în Pitești și alte localități din județ! Ce au făcut suspecții

Oficial: percheziții în Pitești și alte localități din județ! Ce au făcut suspecții

Citiți și: Tragedie fără margini! A murit electrocutat, în podul unei case

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare.

Au fost în județul Argeș și municipiul București.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu fetița de 9 ani dispărută după ce a fost lăsată de mamă lângă o căruță

Este vorba despre 7 cauze penale. Infracțiunile sunt evaziune fiscală.

Conform unor surse ePitești, în Argeș, percheziții au avut loc în: Pitești, Izvoru, Bradu, Lunca Corbului, Albota, Drăganu, Domnești și Corbi. 

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice.

Nu ar fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe.

Astfel, a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

 

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei.

Oficial: percheziții în Pitești și alte localități din județ! Ce au făcut suspecții

Nu a declarat veniturile realizate. Prejudiciul este estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social.

Și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3