930×122 CAPRA 5

scenarii școli

    Oficial! Scenariile pentru începerea școlii

    Școlile se deschid începând de luni, 8 noiembrie, atât la stat, cât și la privat.

    Citiți și: Noi reguli privind revenirea la școală

    În acest moment se aprobă scenariile pentru a se stabilii în ce condiții elevii se vor întoarce în bănci. În urmă cu puțin timp, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut primele declarații cu privire la ceea ce s-a hotărât în această privință.

    Principalul criteriu în funcție de care școlile se vor redeschide privește rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ. Astfel, s-a hotărât ca școlile cu rata de vaccinare de peste 60% să înceapă fizic activitatea, în timp ce unitățile de învățământ cu rate de vaccinare sub 60% vor rămâne în online.

    În situația în care, în afară de rata de vaccinare există probleme la nivelul resursei umane, spre exemplu un număr semnificativ de profesori carantinați sau infectați va exista în continuare posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă au o rată de vaccinare de peste 60%.

    Ziua de vineri rămâne zi de referință în ceea ce privește actualizarea ratei de vaccinare în unitățile de învățământ.

    DATE STATISTICE

    54% din școlile și grădinițele României au rata de vaccinare de peste 60%.

    Avem peste 70% din personal vaccinat – profesori, învățători, personal nedidactic și didactic auxiliar. Personalul didactic are rata de vaccinare mai mare decât cel nedidactic.”, a declarat ministrul Educației.

    În condițiile în care apar cazuri de infectare, rămân regulile cunoscute. Un caz de infectare apărut într-o clasă generează suspendarea prezenței fizice la nivelul întregii clase. Mai mult cazuri de infectare la nivelul întregii școli suspendă activitatea fizică, pentru a preveni apariția de focare.

    Sorin Cîmpeanu a declarat că rate mari de vaccinare se înregistrează în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele, iar pe ultimul loc școlile gimnaziale.

    În ceea ce privește testele, ministrul a precizat că acestea vor ajunge în școli cât mai repede posibil.

    În cel mai scurt timp va fi validată hotărârea la nivelul CNSU, iar ordinul va fi semnat de către cei doi miniștrii, ai Educației și Sănătății, iar ulterior acesta va fi trimis spre Monitorul Oficial în vederea publicării.

    Foto principal: descriptiv

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Un comentariu

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90