Donaris 930 x 122

bărbat arestat

Operațiune de anvergură în Pitești

Operațiune de anvergură în Pitești

Citiți și: Alertă în Argeș de ultim moment: Poliția transmite, acum, OFICIAL

În urma unei operațiuni coordonate și planificate de Poliția Argeș, alături de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, a fost destructurat un canal de trafic de droguri de mare risc în inima municipiului Pitești.

Totul a culminat cu arestarea unui bărbat de 44 de ani, acuzat de comercializarea repetată a substanțelor interzise, precum ecstasy și cocaină, un semnal clar al determinării autorităților de a curăța comunitatea de flagelul drogurilor.

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Evidențiată prin confiscarea a aproximativ 5 grame de cocaină și 96 de comprimate de MDMA, operațiunea reflectă nu doar capacitatea de acțiune a forțelor de ordine, dar și complexitatea metodelor de investigație și cooperare interinstituțională.

Suportul de specialitate asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și sprijinul jandarmilor din Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș au fost importante în succesul misiunii.

Iată ce transmite oficial – Poliția Argeș cu puțin timp în urmă:

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 44 de ani, din Pitești, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că acesta, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de mare risc (ecstasy și cocaină), către consumatori din municipiul Pitești.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 8 martie a.c., au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Pitești.

Pe parcursul cercetărilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 grame de cocaină și 96 de comprimate de MDMA.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, unde a fost audiat, iar după administrarea probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

La data de 9 martie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus față de bărbat, arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Operațiune de anvergură în Pitești

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90