930X122 MAIA

guvern

Ordin de sus! „Economisiți, economisiți, economisiți!”

Ordin de sus! „Economisiți, economisiți, economisiți!”

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

Nicolae Ciucă a cerut în ultima ședință de guvern ca în termen de două săptămâni, instituțiile din subordine să prezinte un plan cu măsurile de reducere a consumului de energie și gaze, iar Ministerul de Interne a răspuns imediat la această solicitare.

Astfel, în ceea ce privește alimentarea cu energie se cere ca în spațiile comune să se utilizeze pe cât posibil iluminatul natural, funcționarea aparatelor de aer condiționat se va face după un orar stabilit de fiecare unitate, care va fi corelat cu evoluția temperaturilor mediului ambiant (temperatura exterioară să fie mai mare de 25 de grade).

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

De altfel, se va interzice utilizarea aparatelor de aer condiționat cu fereastra deschisă și se va monitoriza permanent consumul de energie electrică de către administratorii/responsabilii de imobile/personalul din serviciul de zi pe unitate și întreruperea funcționării instalațiilor electrice în afara programului.

Printre alte măsuri se regăsesc:

– Se va efectua verificarea periodică a stării tehnice și a modului de funcționare al instalațiilor proprii de alimentare cu energie electrică și se vor remedia în cel mai scurt timp eventualele defecțiuni apărute;

– Se vor înlocui etapizat corpurile de iluminat clasice cu sisteme de iluminare economice – lămpi fluorescente compacte, lămpi cu tuburi fluorescente sau diode emițătoare de lumină.

În ceea ce privește alimentarea cu gaze naturale/energie termică se iau în vedere următoarele măsuri:

-Se vor efectua verificările tehnice periodice a aparatelor consumatoare de combustibil gazos și reviziile instalațiilor de alimentare cu gaze naturale la termenele scadente prevăzute de reglementările în vigoare.

– Se vor monta termostate de încăpere și/sau robineți cu termostat, după caz pentru eficientizarea consumului de gaze naturale.

– Se vor efectua reviziile instalațiilor de alimentare cu energie tematică și se vor remedia în cel mai scurt timp eventualele defecțiuni apărute.

Ministerul Afacerilor Interne are peste 120.000 de angajați fiind unu dintre cei mai mari angajatori, după Ministerul Educației.

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Anonimus spune:

    Aprovizionați cu lumânări toate instituțiile. Fac lumină, dau căldură.
    Magazinele să se închidă la 18:00. Opriți iluminatul public după ora 20:00.
    Cei 15% economii la gaz și curent ajută economia Germaniei să fie competitivă iar neamțul să fie productiv. Economia noastră o găsim sub hipermarketurile europene iar salariații români sunt sclavi în abatoare și căpșunarii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90