NOR CURIER 930X122

arsuri

Pacienții români cu arsuri grave, tratați în Belgia. România are doar 24 de paturi

Pacienții români cu arsuri grave vor fi tratați în Belgia.

Citiți și: Trei pacienți morți în Spitalul de Psihiatrie! 29 sunt în stare foarte gravă!

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum de înțelegere între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale din România, pe de o parte, și Ministerul Apărării Naționale din Belgia, pe de altă parte, privind tratarea pacienților cu arsuri grave la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acest act normativ permite colaborarea între România și Belgia pentru internarea și tratarea pacienților români cu arsuri grave la Spitalul Militar „Regina Astrid”.

Citiți și: Urgență după urgență la Spitalul Județean! 700 de oameni au avut nevoie de medici

După mai bine de 7 ani de la tragedia din Colectiv, țara noastră nu a rezolvat încă problema victimelor incendiilor.

Dan Cărbunaru a declarat că în România există doar 24 de paturi în care se pot trata arsurile medii și severe, cu mult sub numărul mare de pacienți cu arsuri grave care trebuie tratați și pentru care transferul în termen de 24 sau 48 ore într-un centru performant este vital.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: digi24.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90