Donaris 930 x 122

paradă militară

Paradă de excepție! Sute de militari au defilat în centrul Piteștiului

9 mai – manifestare ce marchează o triplă sărbătoare națională, la Pitești!

Citiți și: (VIDEO) PARADĂ MILITARĂ ÎN PITEȘTI

Ziua Europei, a Independenței României și aniversarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, sărbătorite astăzi, în data de 9 mai, au dat prilej la o manifestare deosebită, în orașul Pitești, desfășurată sub egida Universității din Pitești.

Citiți și: MIOVENIUL APRINDE LUMINILE DE SĂRBĂTORI ȘI BRADUL DE CRĂCIUN

Evenimentele planificate pentru această zi au fost deschise de o paradă militară cu plecare din Piața Primăriei până la Universitate, urmată de o slujbă de Te Deum ținută la Biserica Domnească „Sfântul Gheorghe”.

Alături de rectorul Universității Pitești, prof. univ. dr. Dumitru Chirleșan, și de directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a punctat, în discursul său, importanța acestei sărbători, atât pentru români, cât și pentru europeni:

DISCURSUL EDILULUI CRISTIAN GENTEA

„Suntem împreună, astăzi, 9 mai 2022, maturi și tineri, pentru a transmite un mesaj profund tuturor cetățenilor familiei europene!

Semnificația triplă a sărbătorii de astăzi – proclamarea Independenței de stat, victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei – capătă, în contextul european actual, o dimensiune tușată de provocările de la granița de est, ce reconfirmă relevanța proiectului european pentru „națiunile libere și independente”!

Testul pe care îl avem de trecut, după pandemia distrugătoare, este, de această dată, din păcate, unul cu precedente: coeziune și solidaritate în fața conflictelor globale, care nu aduc decât suferință.

Mai mult decât oricând, nu trebuie să uităm că se împlinesc astăzi 145 de ani de când moștenim România independentă și 77 de ani de când Coaliția a învins conflagrația pe continentul european!

La mulți ani, români! La mulți ani familiei europene!”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Caracostea Florin Dumitru spune:

    Nu știu cum se face , dar este prima dată când sunt impresionat atât de manifestația in sine și mai ales de conținutul discursurilor .
    Foarte frumos și serios !
    Felicitări .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3