Donaris 930 x 122

elevi

Părinți, profesori și elevi cer prelungirea vacanței de iarnă

Atât părinți, elevi cât și profesori vor și cer prelungirea vacanței de iarnă.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Aceștia sunt nemulțumiți de decizia Ministerului Educației care spune că vacanța de iarnă se va încheia pe 3 ianuarie.

Este vorba despre elevii din gimnaziu și liceu, care conform planului făcut de oficialii de la Educație, se vor întoarce la școală imediat după Revelion.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Pentru a-l determina pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, să-și schimbe decizia, a fost lansată și o petiție pe platforma declic prin care se cere ca și elevii de gimnaziu, liceu și postliceală să aibă vacanță de iarnă până pe 9 ianuarie, la fel ca elevii claselor din învățământul preșcolar și primar.

Până acum, petiția – sub hashtagul #copilfericit, a fost semnată de 135.374 de persoane.

CÂTEVA DIN MOTIVELE INVOCATE ÎN PETIȚIE:

– Finalul de semestru este dificil pentru elevi, fiind încărcat cu teste, teze, lucrări, proiecte, referate – toate într-un ritm alert, cauzat de durata scurtă a semestrului. Așadar, o vacanță cu timp suficient pentru odihnă și recreere, fără teme, ar fi extrem de benefică.

– Extinderea vacanței de iarnă pentru toți copiii până în 9 ianuarie 2022 ar permite acestora să petreacă mai mult timp în aer liber, practicând sporturi de iarnă, pentru îmbunătățirea sănătății fizice și psihice.

– Există familii care și-au planificat de mult timp excursii pentru ianuarie 2022 (au și plătit avans) . Acordarea dreptului la vacanță unitară de iarnă le-ar permite acestora să beneficieze de excursiile pe care deja și le-au programat. Altfel vor pierde atât banii plătiți deja, cât și zilele de concediu pentru care au muncit întreg anul.

– Mulți părinți care lucrează în străinătate și-au luat concediu două săptămâni cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pentru a veni în țară și a petrece timp cu copiii lor.

– Există familii care sărbătoresc Crăciunul de rit vechi, în 7 ianuarie, ceea ce nu va mai fi posibil dacă elevii ar relua cursurile în 3 ianuarie.

RĂSPUNSUL LUI SORIN CÎMPEANU

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis, miercuri, că a luat act de unele solicitări de extindere a vacantei și că nu poate da curs acestora, explicând și de ce.

”Răspunsul asumat este următorul :

– Avem un grafic de învăţământ / structura a anului şcolar aprobata prin OM 5549/5 nov.2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenţi şi reprezentanţii elevilor, şi ai părinţilor, şi ai profesorilor.

– Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Naţională şi BAC)

– Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilităţii în Educaţie.

– Avem recunoaşterea faptului că în educaţie s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, şi nu de vacanţă”, a mai declarat Cîmpeanu.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

31 de comentarii

  • Andreea spune:

    Fără vacanță prelungită!

  • DARIA-MARIA spune:

    Prelungirea vacantei! Drepturile copilului nu se respecta?????Începerea scolii pe 10 ianuarie!!!!!

  • Popescu Madalina spune:

    Sa crezi tu ca ma duc pe 3 Ianuarie la scoala ,îți recomand ție scoala ca ți s a ars firul ala la creier de tot!!

  • EU CRED CA TOȚI PĂRINȚII, ELEVII ȘI PROFESORII, APOI SINDICATELE SA SE FACĂ LISTE CU SEMNĂTURI PENTRU DEMITEREA DIN FUNCȚIE A MINISTRULUI DIN EDUCAȚIE. NU CRED CA ACEST MINISTRU MAI MERITA SA AIBĂ O ASEMENEA FUNCȚIE. ESTE UN TIP FOARTE RĂU, SE VEDE DUPĂ CARECTERUL LUI. NU ÎNȚELEGE NIMIC PENTRU NIMENI. NUI PASA DECÂT DE PLANDEMIE.. DECI ACEST MINISTRU A ÎNCURCAT VACANTELE ȘI ACUM FACE TEATRU. SALARIILE PROFESORILOR LASĂ DE DORIT, SUNT LA UN NIVEL MINIM. ȘI TOTUȘI PROFESORII ÎȘI FAC DATORIA DE DASCĂL LA CATEDRA. NU ESTE UN MINISTRU COMUNICATIV, SOCIABIL, ÎNȚELEGĂTOR, ARE NUMAI ASPECTE NEGATIVE DE LA A… LA….. Z. RUȘINE DOMNULE MINISTRU. AR FI MAI BINE CA SĂ TI DAI DEMISIA DIN MINISTER.

  • BA DA, EU SUNT DEACORD CU VACANTA PRELUNGITA, ATÂT PENTRU ELEVI, PROFESORI ȘI PENTRU PERSONALUL AUXILIAR. ELEVII AU NEVOIE ȘI DE COPILĂRIE… DE TINEREȚE. SĂRBĂTORILE DE IARNA AU FOST ȘI SUNT MULT AȘTEPTATE DE ELEVI ȘI DE ÎNTREG PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNT. ACEST MINISTRU CRED EU CA NU ȘTIE CE ÎNSEAMNA SA FII COPIL/ELEV, NU CUNOAȘTE OBICEIURI DE IARNA, TRADIȚII CE NU TREBUIE SA SE PIARDĂ. TRADIȚIILE DI ORICE ANOTIMP SUNT BINE VENITE. SOCIETATEA TREBUIE SA PUNĂ O VALOARE MAXIMA PE TRADIȚII, OBICEIURI, ACESTEA NU TREBUIE SA DISPARĂ CA DOREȘTE UN MINISTRU CARE ESTE DE O DURITATE MAXIMA. DOMNUL MINISTRU AR TREBUII SA FIE MÂNDRU, FERICIT CA EXISTA ELEVI CE AU REUȘIT LA OLIMPIADA DE MATEMATICA PE LOCUL 1 DIN LUME. ESTE CEA MAI MARE REALIZARE A PROCESULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ROMÂNIA. ȘI CRED CA AR FI ȘI MAI MULȚI ELEVI FOARTE BUNI LA ÎNVĂȚĂTURĂ, CE AR OBȚINE MEDALII DE AUR LA OLIMPIADE. DECI AVEM O TARA CU ELEVI FOARTE INTELIGENȚI, CADRE DIDACTICE FOARTE BINE PREGĂTITE. CRED CA DOMNUL MINISTRU AR TREBUII SA INCORAJEZE SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT DACĂ ESTE CU ADEVĂRAT DEDICA SISTEMULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT. CÂND STAI ȘI TE GÂNDEȘTI CÂT DE CHINUIȚI AM FOST ÎN ACEȘTI 2 ANI CU ACEASTA MASCARADA A PANDEMIEI ȘI AVEM ÎNCĂ ELEVI OLIMPICI. DE CE DOMNUL MINISTRU NU SCOATE ÎN EVIDENTA ACESTE INFORMAȚII POZTIVE DE A INCORAJA ȘI MAI MULT SISTEMUL EDUCATIONAL. MEREU VINE CU ACELEAȘI POVESTI. NESCHIMBATE.. MAI LASĂ ELEVII ȘI PROFESORII ÎN PACE SA ȘI FACĂ TREABA DE DASCĂL. NU MAI STRESA ZILNIC. CRED CA IAI PLACE ÎN MOD CONTINUU SA ȘI ARATE IMAGINEA DOMNULUI DE A SE AFIRMA PE DANSUL. REZULTATELE PROCESULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUNT ȘI ÎN RAPORT DE ACEASTA CONDUCERE PE CARE O AVEM.. DE VAI DE CAPUL EI CONDUCERE. DA ȚI DEMISIA DOMNULE MINISTRU AL EDUCATEI. CA AR FII MAI BINE…. DECI CER DEMISIA MINISTRULUI EDUCATEI.

  • Alexandru spune:

    Campeanu pedepseste elevii pentru decizia sa gresita de a fi acordat in octombrie o vacanta fara nici un rost in loc de scoala online.
    A facut harcea parcea viata elevilor (au inceput de Sf Nicolae sa dea teze, le-a scurtat vacanta cea mai dorita), dar si a profesorilor (obligându-i sa corecteze teze de Craciun, ca sa le aibă corectate pe 3 ianuarie).
    Un Scrooge al zilelor noastre, un sabotor al echilibrului elevilor si al cadrelor didactice.

  • Alina Constantin spune:

    Ptiu, drace!

  • Gaita spune:

    Elevii ce vina au ca o avut cele 2saptamâni de vacanta,dacă asa o fost de mare incidenta

    Nu este corect ca javrele de parlamentari sa aibă vacanta mai lunga ca elevii.Ce fac în Parlament se cearta ca la ușa cortului.

  • Adela spune:

    In această situație, în care ministrul se dovedește iar rupt de realitate, elevii vor lipsi masiv și oricum vor pierde. Doar atât că, teoretic și oficial, ministrul va fi mândru că s-a recuperat pierderea din vacanța forțată, îmbătându-se din nou cu apă rece. Practic e cu totul altceva!

  • o mama spune:

    Corect! Sunt cazuri in care familia are si prescolar si scolar mic si scolar mare 🙂 si ii duce pe toti la tara la bunici..si ia sa vedeti cum au toti aceeasi vacanta pana pe 9 ianuarie :)))

  • Lila spune:

    Vrem prelungirea vacantei !

  • Mihaela D. spune:

    Cerem prelungire vacantei de iarna.

  • Mihaela D. spune:

    Cerem prelungirea vacantei de iarna. Copii merita sa se bucure de aceasta vacanta de iarna. De zăpadă …..

  • Musat spune:

    Nici in comunism nu eram la scoala de Boboteaza si Sf. Ion.
    Oricum acea saptamana va fi bramburita, mai bine era libera si nu mai erau discutii.
    Putina flexibilitate nu strica nimanui…

  • Barbu Florina spune:

    Demisia ești incompetent ca ministru în învățământul superior

  • Magheru Madi spune:

    PRELUNGIREA VACANTEI PANA IN 10 IANUARIE!

  • Alina spune:

    Vacanta forțată nu făcea parte din structura anului scolar , pe care o schimba după cum au chef și le convine lor . Copiii noștri au ajuns niste marionete pentru domnii de Sus .
    Eu am 3 copii și nu+i voi strica vacanta celei mari ,programată de asta vară ,că a fost obligată să stea acasă 2saptamani timp in care puteau face macar on-line.

  • Iony spune:

    E o discriminare fata de elevii de la stat! Ar trebui dat in judecata …De ce elevii de la stat nu au putut face scoala online si cei de la privat au putut ??? Jos cu toate jigodiile din parlament ,sa le fie rușine , ca au ajuns acum sa isi bată joci si de cei copii ….Nu ar mai avea liniște de sărbători….🤬🤬🤬🤬

  • NISTOR ROXANA LILIANA spune:

    Cer demisia ministrului învățământului. Toti copiii trebuie să se bucure de vacanța de iarnă.
    Cer prelungirea vacanței de iarnă.

  • Dita Petruța spune:

    Lăsați-le copilăria copiilor nu va mai bateți joc de ei ,sunt distruși atât fizic cât și psihic din cauza covit -19 și a legilor pe care azi le dau mâine le elimina.Vreau vacanta cum era pe 9 ianuarie nu le mai schimbați cum vreți domnul ministru Campeanu.

  • dan mihalache spune:

    pai noi îl putem cataloga pe acest individ RUPT de realitate si atât de INCOMPETENT,ministru al învătământului !?…hai sa fim seriosi…mai bine s-ar descurca o ” îngrijitoare” de la creșă decit acest măscărici !!!!

  • Gunoaiele la tomberon va rog spune:

    Asta nu e ministru, e gunoi

  • Sava Iulia Diana spune:

    Vreau vacanta ,vreau odihna ,vreau distractie ..vreau prelungirea vacanta ca sunt pe stil vechi si vreau sa petrec craciunul cu familia nu la scoala mai Campeanu fa ceva si prelungeste vacanta ca vreau sa ma bucur de toate iarna ok?

  • Kallo Tunde spune:

    Dar noi, cadrele didactice din gimnaziu si liceu nu am cerut vacant intre 25 octombrie – 7. noiembrie. In acea perioada am fi putut lucra online. De ce am fost fortati, domnule ministru?

  • Abutnaritei Dana spune:

    Cred ca sunteți complet în aer ,dragilor! Păi ,nu vă ajunge de cât ați stat acasă și iar acasă și școală nimic??Câtă materie s-a pierdut ?Și tot acasă vreți ! DOAMNEEEE!Foarte bine face ministrul!Când stateati acasă voiați la școală, cum o dai tot nu e bine ! Cine sa va mai înțeleagă??

  • Coman Doina spune:

    Domnule Ministru, trezeste – te sau pleaca.De ce a fost vacanta in octombrie ? Trebuia scoala on line. Cei din gimnziu si liceu au dat tezele( nu cum.ati publicat sa se dea in ianuarie , pana se termina semestrul). Toti copiii mari si mici au nevoie de odihna. Ati facut controale sa vedeti cate teme au, proiecte si alte bazaconii care nu trebuiesc nimanui..Lasati vacanta pana pe 9 ianuarie. Nu inteleg insa de ce si profesorii nu sunt mai vehementi. Toti elevii sunt stresati de la mic la mare sub diverse forme. Desi sunteti parinte , nu se vede. Parintii fac eforturi materiale mari pentru a le oferi o vacanta. Daca au platit tabere ce se intampla , sau excursii. Sa stiti ca elevii mari nu vor veni la scoala. VOR VACANTA ..
    .

  • Stoicoi spune:

    Decât prelungirea vacantei mai bine umplem catalogul cu absente. Nu cred ca cine și a planificat excursii din timp și au plătit avansul vor renunță. Sunt elevi de liceu care au planificat ieșiri la munte din 3 01 2022 fiind mai ieftine și nu cred ca ei vor renunță și sa piardă avansul . În concluzie mai bine facem absenta

  • Ralu spune:

    In aer esti tu, draga mea.
    Dacă te doare atat de materia pierdută te invit sa o rontai tu din scoarță în scoarță poate ti se apleacă!!!!
    Am băieți care au încheiat mediile cu 10 curat si au luat toate tipurile de burse asa ca „ciocul mic”!

  • Liliana spune:

    Aveți idee câte teme au avut copiii in aceasta saptamana de vacanta, domnule ministru? De nu au simtit nici Craciun , nimic. Sau poate tocmai asta e ideea, indepartarea lor de sarbatorile crestine. Zic si eu, fiindca alta explicatie nu gasesc pentru cerbicia acestui ministru , probabil ateu, din moment ce ne pune in situatia de a nu putea merge cu copiii nostri la biserica la toate sarbatorile din aceasta perioada, care ar fi trebuit sa fie una frumoasa, petrecuta cu prietenii si familia si nu in fata biroului sau in banci.

  • Mera spune:

    Fără vacanță prelungită! Și așa avem cel mai mic an școlar din toată Europa. Elevii să mai și învețe, cei care vor… Pentru ceilalți oricum e vacanță tot timpul. S-a stat destul acasă!

  • Melescanu spune:

    Mera si cei care nu vor sa invete,pentru ce vin la scoala?Sa scoata profesorii din pepeni cand incearca sa-i invete pe ceilalti ceva?Grozava logica ai!Deci munca inseamna la dumneata doar sa fii prezent in banca,restul nu mai conteaza!Sa munceasca slugile de profesori si slugile de elevi interesati. Lenesii si dezinteresatii pot sa mai si fumeze cate ceva care sa-i ameteasca bine in banca,unde oricum stau intr-o vacanta prelungita.Macar nu-ti mai vezi odrasla in ultimul hal arzand gazul de pomana pe acasa!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3