New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

PARTEA VĂZUTĂ A MAFIEI LEMNULUI ÎN ARGEȘ: 3 FIRME ȘI 26 DE INDIVIZI, AMENDAȚI

În perioada 27 aprilie – 03 mai a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Au fost depistate trei societăți comerciale și 26 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Mafia lemnului în Argeș: partea văzută a fenomenului

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Dintr-un comunicat transmis astăzi de IPJ Argeș, aflăm că unul dintre indivizi a fost prins cu… 2,55 mc de material lemnos.

Cantitatea e cel puțin derizorie, dacă luăm în calcul amploarea fenomenului la nivel de județ, fenomen în care suprafețe însemnate, tăiate la ras, dispar, cel mai probabil, cu tirul, nu cu atelajul.

În ziua de 30 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vulturești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Vulturești, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără  documente legale de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în cantitate de 2,55 mc, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mihăești„, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele trei zile amintite, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 46.500 de lei, și a fost confiscată cantitatea de 95,4 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, dar și lemn prelucrat, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

„Din această cantitate, totalul de 46,42 m.c. de material lemnos, din care 8,43 m.c. lemn rotund, 2,55 m.c. grinzi și 35,64 m.c. cherestea, în valoare totală de 29.916,44  lei, a fost confiscată valoric„, se mai arată în comunicat.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90