Donaris 930 x 122

ziua pompierilor români

Pe 13 septembrie sărbătorim eroismul pompierilor români

În fiecare an, pe 13 septembrie sărbătorim eroismului pompierilor români. Patriotismul, devotamentul și eroismul pompierilor s-a făcut remarcat în ceea ce a rămas în istorie ca ”Bătălia din Dealul Spirii”, purtată împotriva oștirii otomane.

În această bătălie, românii au pierdut 80 de soldați și 2 ofițeri din Compania de Pompieri, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu.

Pompierii intervin anual în mii de misiuni, cele mai numeroase presupunând stingerea incendiilor și salvarea de vieți omenești.

Pe lângă aceste situații, pompierii au parte și de misiuni speciale, activități care presupun o muncă periculoasă. Pentru a îndeplini aceste misiuni este nevoie de pricepere, curaj şi spirit de sacrificiu. Pentru toate acestea și multe altele pe 13 septembrie îi sărbătorim pe eroii în uniformă.

MESAJUL INSPECTORULUI GENERAL, DAN PAUL IAMANDI

La ceas aniversar, Inspectorul General al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi a ținut să transmită un mesaj camarazilor săi, dar și în memoria pompierilor care au pierdut lupta cu viața, răpuși de COVID-19.

Odată cu înființarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în anul 2004, ni s-a deschis drumul marilor provocări. Ne-am asumat atunci responsabilitatea continuă a procesului de dezvoltare instituțională, care să ofere comunității o structură modernă și flexibilă, capabilă să gestioneze cele mai dificile situații.

În tot acest timp, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință.

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă. Profesionalismul și seriozitatea cu care vă faceți datoria au constituit premisele încrederii de care această Armă se bucură, în mod constant, din partea cetățenilor. Această încredere este consolidată prin fiecare misiune și prin fiecare viață salvată.

Serviciul de calitate oferit comunității trebuie să fie definitoriu în misiunile noastre si trebuie susținut cu temeinicie prin pregătire și echipamente performante de intervenție. Tocmai de aceea, au fost și rămân prioritare proiectele destinate creșterii performanței, pregătirii dumneavoastră și, nu în ultimul rând, eficientizării intervențiilor la care sunteți solicitați.

ÎN MEMORIA POMPIERILOR CARE AU PIERDUT LUPTA CU VIAȚA, RĂPUȘI DE COVID-19

Soluționarea optimă a tipurilor de evenimente cu impact major asupra vieții ne cere identificarea continuă a soluțiilor performante, care să armonizeze și să flexibilizeze acțiunile tuturor factorilor implicați în procesul de gestionare a situațiilor de urgentă.
Avem datoria să nu-i uităm pe camarazii care au plătit cu propria viață pentru ca alții să trăiască. Gândurile noastre se îndreaptă și către pompierii care au pierdut lupta cu viața, răpuși de inamicul invizibil care schimbă destine — COVID -19.

Să ne rugăm pentru odihna veșnică a colegilor noștri care acum ne veghează din Ceruri!
Am deplina convingere că spiritul de echipă, coeziunea și susținerea reciprocă vor rămâne definitorii pentru menținerea climatului de încredere, motivant, deschizător de drumuri către reușite.

Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile și sacrificiile pe care le faceți pentru îndeplinirea obiectivului principal al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență protejarea și salvarea cetățenilor!

La ceas aniversar, vă felicit pentru activitatea depusă și rezultatele profesionale obținute, alături de sincere urări de sănătate și împliniri în plan personal și profesional!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3