Donaris 930 x 122

elevi

Pedepse majorate și drastice pentru acești profesori!

Pedepse majorate și drastice pentru acești profesori!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Mai mulți parlamentari vor să introducă în Codul Penal o prevedere prin care să se reglementeze situația particulară în care profesorii pretind favoruri sexuale de la un elev ori un student.

Citește și: Schimbare uriașă în toate magazinele Profi!

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Astfel, pretinderea sau obținerea de favoruri de natură sexuală săvârșită de profesori asupra elevilor sau studenților va fi considerată circumstanță agravantă.

Și va veni cu pedepse mai mari cu închisoarea.

Mai exact, se adaugă la Codul Penal un nou alineat la infracțiunea de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

Citește și: Oportunitate! Se caută buldoexcavatorist!

Astfel încât să se reglementeze situația pretinderii ori obținerii de favoruri de natură sexuală de la un elev sau student.

Pedepse majorate și drastice pentru acești profesori!

Prin urmare, dacă cele două fapte incluse acum în Codul Penal la folosirea abuzivă a funcției în scop sexual vor fi săvârșite de către personalul didactic din învățământul preuniversitar sau universitar împotriva unui elev sau student, limitele speciale ale pedepsei se vor majora cu o treime.

Citește și: Vești extraordinare pentru mame!

În versiunea inițială, proiectul stabilea modificarea definiției infracțiunii de hărțuire sexuală, pentru ca această să fie considerată astfel în mai multe situații, nu doar în cadrul unei relații de muncă, dar senatorii au decis eliminarea acestor prevederi.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3