Donaris 930 x 122

transfagarasan

Peisaj de iarnă la Cota 2000 Transfăgărăşan. A căzut prima ninsoare

Dacă zilele trecute, deși devreme, iarna își făcea timid apariția la munte, astăzi, la Cota 2000 Transfăgărăşan a căzut prima zăpadă.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Potrivit Salvamont Argeș, în această dimineață, stratul de zăpadă la Cota 2000 măsura 10cm, vântul suflă cu putere, și era ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 50m.

 

Citiți și: Avertizare METEO imediată! 11 județe vizate, Argeșul printre ele

De asemenea, temperatura a scăzut până la minus 4 grade.

S-a circulat în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil.

Salvamont Argeș recomandă:

Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă.

NU Recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.” este mesajul transmis șoferilor, cât și turiștilor.

La această oră, pe Transfăgărășan nu mai ninge.

 

Acesta este peisajul de poveste creat în urma primei zăpezi din acest sezon.

Reamintim că, din această seară, de la ora 21.00, nordul județului se află sub atenționare cod galben de intensificări susținute ale vântului.

Sursă video: Salvamont Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90