930×122 POSADA 5

pensii

Pensiile vor fi distribuite cu întârziere în ianuarie

Compania Națională Poșta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile.

Citiți și: Decizie majoră privind pensiile!

Astfel, pensiile vor fi livrate în perioada 6-17 ianuarie 2022.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an.

Citiți și: Noi reguli pentru pensii

Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

– la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

– la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.”, se arată într-un comunicat al Poștei Române.

Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.

Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Foto principal – descriptiv: newsbv.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90