NOR CURIER 930X122

pensii

Pensiile vor fi distribuite cu întârziere în ianuarie

Compania Națională Poșta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile.

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Astfel, pensiile vor fi livrate în perioada 6-17 ianuarie 2022.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

– la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

– la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.”, se arată într-un comunicat al Poștei Române.

Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.

Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Foto principal – descriptiv: newsbv.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90