930×122 CAPRA 5

PENSIONAR PE ȘAPTE CĂRĂRI, PRINS ȘOFÂND PE O STRADĂ DIN PITEȘTI

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

BEAT LA VOLAN

 

În ziua de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 63 de ani ( Nicolae B, de 63 de ani, din Pitești) care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (  1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, precizează IPJ Argeș.

N-a fost singurul care a condus sub influenţa alcoolului

În ziua de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 40 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe DN67 B, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

În noaptea de 29 spre 30 august a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 30 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe strada Costache Negri din Pitești, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

„Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, mai precizează IPJ Argeș..

În ziua de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au intervenit la un eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale, pe raza localității Recea.

Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 45 de ani, din Recea, care conducea un aututurism pe DC 122 A, de pe raza localității de domiciliu, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar de o femeie de 38 de ani.

În urma testării celor doi conducători auto, s-a stabilit faptul că bărbatul de 45 de ani se afla sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

Conducea fără drept

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un tânăr de 23 de ani, din Valea Mare Pravăț, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Bughea de Jos, care conducea un autoturism pe raza localității Nucșoara, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul avea autorizația provizorie de circulație expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 

Iată câteva recomandări  ale polițiștilor argeșeni pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:

 

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
  • Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând riscul de implicare într-un accident rutier.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări frecvente ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte, deoarece, pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza.
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
  • Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, acordând atenție sporită pietonilor sau conducătorilor de biciclete, mopede, ori motociclete!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3