NOR CURIER 930X122

pensii

Pensionarii ies în stradă

Asociațiile de pensionari organizează  astăzi, proteste la Guvern și la sediile prefecturilor din țară, potrivit g4media.ro

Citiți și: Veste uriașă despre pensii înainte de Paști!

Protestatarii cer respectarea obligaţiei constituţionale de a creşte nivelul de trai prin creşterea pensiilor.

Conform g4media.ro, concret, printre cerințele pensionarilor care protestează se numără: creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru anul viitor să nu se prevadă nicio sumă, estimându-se astfel 12 miliarde de lei care vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor.

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Se tot vorbește despre creșterea pensiilor din 2023, însă coaliția nu a luat decizia finală referitoare la procentul de creștere.

Sursă foto principal: g4media.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90