EcoMoto 930×122

bratianu

PENTRU PRIMA DATĂ LA ”BRĂTIANU”!

Pentru prima dată la ”Brătianu”! Elevii Colegiului Național ”I.C. Brătianu” vor participa la un proiect ce ajunge pentru prima dată în România.

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Este vorba despre proiectul european Erasmian European Youth Parliament (EEYP), ce are rolul de a-i conștientiza pe tineri despre rolul pe care-l au în cadrul comunității europene.

Este unul din multele proiecte care se concentrează asupra contextului european și a avut succes la Rotterdam, Torino, Anvers, Braga, Praga, Davos, Hamburg și Girona.

Citiți și: Tânără din Mioveni, absolventă de „Brătianu” , acum în conducerea gigantului Microsoft

Proiectul reunește tineri din toată Europa pentru a-și împărtășească ideile atât între ei, cât și în rândul politicienilor și oamenilor de afaceri.

Ediția din acest an se desfășoară în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2017, la Pitești, Colegiul Național ”I.C. Brătianu” fiind parte a proiectului.

EEYP durează de sâmbătă până sâmbătă. Elevii încep cu Inter City Expo în care sunt prezentate delegațiile țărilor participante împreună cu aspectele reprezentative ale țării de proveniență. Lucrul în comitete începe luni, iar rezoluțiile și discursurile trebuie să fie gata până joi.

Ultimele 2 zile sunt dedicate Adunării Generale. Rezultatele finale sunt prezentate în timpul ceremoniei de închidere de către reprezentanții Primăriei sau reprezentanți ai organizaților de tineret de pe plan local sau european.

În săptămâna EEYP, înainte de finalizarea rezoluțiilor, elevii se întâlnesc cu experți locali sau naționali, în cadrul unui eveniment numit Meet the Boss, în care au loc discuții pe baza ideilor ce urmează a fi cuprinse în rezoluție. Rolul acestei întâlniri este acela de a asigura faptul că rezoluțiile sunt realiste.

Evenimentul Meet the Boss din cadrul EEYP Pitești va avea loc pe 1 noiembrie 2017, iar tema ediției este ”Inovație și Tranziție”, iar comitetele sunt: Inovație economică, Infrastructură și protecția mediului, Sănătate și protecție socială, Inovație în educație și piața muncii, Inovație în afaceri externe și securitate, Inovație în agricultură și resurse.

EEYP se adresează unui număr de aproximativ 100 de elevi de liceu din diferite țări europene.

EEYP a început în 2008 la Rotterdam ca un proiect pilot. De atunci, proiectul a continuat în Rotterdam – 2009, Torino – 2010, Anvers – 2011, Braga – 2012, Rotterdam și Girona – 2013, Rotterdam și Praga – 2014. În 2015 proiectul a fost găzduit la Davos, în 2016 la Rotterdam și Hamburg și în primăvara lui 2017 la Girona.

Acum a venit rândul Piteștiului, prin intermediul Colegiului Național ”I.C. Brătianu” să pună România pe harta proiectului Erasmian European Youth Parliament.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3