930 x122 grota rece

percheziții argeș

Percheziții în Argeș: Luat pe sus de mascați pentru o piraterie de 1.750.000 €

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuința unei persoane, sediul și un punct de lucru al unei societăți comerciale, într-un dosar penal ce privește reproducerea neautorizată de programe, utilizate în domeniul industrial.

Citiți și: Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Conform IPJ Argeș, din cercetări a reieșit că, din decembrie 2017 și până în prezent, reprezentați ai societății comerciale ar fi reprodus, în mod neautorizat, două programe software din domeniul industrial, împreună cu programele de completare ale acestora, cu încălcarea, în mod repetat, a drepturilor de autor a două firme de software din Franța și SUA, deși nu ar fi deținut licențe pentru acestea.

Prejudiciul estimat de firmele deținătoare ale drepturilor de autor, pentru reproducerea neautorizată a programelor, este de aproximativ 1.750.000 de euro.

Citiți și: Argeș. Percheziții de amploare! Un primar s-a trezit cu mascații la ușă

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe unități de calcul și documente cu valoare probatorie.

Administratorul societății, un bărbat, de 41 de ani, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri, urmând să fie luate măsurile legale care se impun, după administrarea probatoriului.

„Cercetările sunt continuate pentru reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă, conform Legii 8/1996 referitoare la dreptul de autor și drepturile conexe”, transmite Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

La activități au participat specialiști criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

2 comentarii

  • Mariana spune:

    Firma!?!
    Este secretă!!?

  • Tiberiu spune:

    Vai, ce bine ca au prins in sfarsit acest ultim pilon al crimei organizate din Romania

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3