NOR CURIER 930X122

perchezitii

Percheziții în Argeș. S-au ridicat zeci de mii de euro, carduri bancare, telefoane, laptopuri și o mașină

Update 21 iulie, ora 10.22, IPJ Argeș transmite:

„În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate: mai multe documente financiar- contabile ale celor două societăți comerciale, două telefoane mobile, un laptop, mai multe carduri bancare, precum și un autoturism și suma de aproximativ 13.000 euro, față de care urmează a se dispune sechestru asigurator.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2018-31.12.2019, un bărbat de 38 de ani, din comuna Budeasa, în calitate de administrator în fapt a două societăți comerciale din Pitești, având ca obiect de activitate ”comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile obținute din comercializarea a 924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare, atât prin neînregistrarea și nedeclararea în declarațiile fiscale a veniturilor obținute, cât și prin aplicarea, cu intenție, în mod eronat, a regimului special de taxare prevazut la art. 312, alin. 2, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal completată şi modificată, modalitate prin care s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.205.927 lei, reprezentând TVA și impozit pe venitul microîntreprinderilor.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă cercetarea, în stare de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a bărbatului de 38 de ani, din Budeasa, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.”

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Știrea inițială, 20 iulie, ora 11.20 – Samsar de mașini, „țeapă” de cca. 2 milioane € dată statutului

Șase percheziții au avut loc în această dimineață, în Argeș, atât la sediul unor firme cât și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Un bărbat de 38 de ani din Budeasa, administrator a două firme din Pitești, care se ocupau cu comerțul de mașini, a prejudiciat statul cu aproximativ 2 milioane de euro. Acesta a vândut ilegal 924 de autoturisme de lux second-hand.

Perchezițiile au avut loc în Pitești, Budeasa, Călinești și Mioveni. În urma acestora, șapte persoane au fost conduse la audieri.

 

IPJ Argeș transmite:

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat, până în prezent, este de aproximativ 9.000.000 de lei.

În ziua de 20 iulie a.c., de la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Budeasa, Călinești și Mioveni, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2018-31.12.2019, un bărbat de 38 de ani, din comuna Budeasa, în calitate de administrator în fapt a două societăți comerciale din Pitești, având ca obiect de activitate ”comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile obținute din comercializarea a 924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare, atât prin neînregistrarea și nedeclararea în declarațiile fiscale a veniturilor obținute, cât și prin aplicarea, cu intenție, în mod eronat, a regimului special de taxare prevăzut la art. 312, alin. 2, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal completată şi modificată, modalitate prin care s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.205.927 lei, reprezentând TVA și impozit pe venitul microîntreprinderilor.

7 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. – Biroul Operațiuni Speciale Pitești.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Popa spune:

    F frumos….dar daca tot fac pe justitiarii, sa purice si BOR-ul …
    Acolo este o a doua economie a tarii ,,neinregistrata” ,nefiscalizata….cat si smecheriile facute de inalti demnitari , sub masca rubedeniilor. Acolo este grosul ….

  • Nica spune:

    Acolo nu se poate….

  • Grappa spune:

    BOR-ul este de mii de ani o putere, un colac de salvare al neamului romanesc. Sa te iei de BOR ca are bani albi și/sau negrii este un grav sacrilegiu. A se vedea în muzeul Mănăstirii Cozia, de exemplu, cum BOR-ul „sponsoriza” armata lui Mihai Viteazu. Numai antiromânii se leagă de BOR. INCULȚII. Și papagalii.

  • Ale spune:

    Hmmm !!!! Stau sa ma intreb daca cei abilitati cred ca persona in cauza era unica din zona , pt.ca daca e asa e clar ca sufera de”incompetenta ” daca nu cred asta, in lipsa de alte exemple duce la mai mult de incompetenta… Chiar vreti sa credem ca se face primavara cu o singura floare…!!?? Bagati viteza fratilor , clientii sunt ! Numai sa vreti sa-i vedeti !!!

  • Noname spune:

    Bați câmpii.BOR vine de la Borală…acolo sunt doar o adunătură de trântori perverși.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3