New Profesional Consult 930 x 122

perchezitii

Percheziții-mamut! Au scos peste 13 milioane € din gunoaie!

Percheziții-mamut! Au scos peste 13 milioane € din gunoaie!

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

42 de percheziții domiciliare au loc azi în municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de ilegalități în domeniul comercializării deșeurilor de materiale reciclabile feroase și neferoase.

În cele două dosare penale, sunt efectuate cercetări față de 28 de bănuiți, persoane fizice și juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2022, bănuiții ar fi operaționalizat circuite comerciale fictive prin interpunerea în lanțul tranzacțional a unor societăți cu un comportament atipic.

Ar fi înregistrat documente false de achiziții deșeuri de materiale reciclabile de la persoane fizice.

Sumele încasate din vânzarea bunurilor au fost decontate prin sistemul bancar prin diverse retrageri numerar, în baza unor justificări nereale.

 

Percheziții-mamut! Au scos peste 13 milioane € din gunoaie!

De asemenea, în calitate de furnizori ai societăților administrate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi omis să evidențieze în contabilitate livrări către diverși parteneri beneficiari.

Astfel, s-a stabilit că bănuiții ar fi controlat în fapt sau în drept 16 societăți comerciale.

Iar prin intermediul acțiunilor întreprinse ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat.

Valoarea totală  ar fi de 66.000.000 de lei. Reprezintă impozit pe profit rezultat din vânzări, respectiv impozit pe profit rezultat din achiziții de la persoane fizice și juridice.

În vederea recuperării prejudiciului stabilit în cauză vor fi dispuse măsuri legale, transmite Poliția Română.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Uite pentru cine vrea sa-i oblige primaria pe pitesteni sa selecteze gunoaiele inainte de a le duce la tomberoane. Unii patroni din domeniu, chiar si cei care actioneaza legal, fac munti de bani de pe urma muncii suplimentare a cetatenilor obisnuiti care nu au nimic de castigat, ba chiar sunt obligati sa-si umple casele cu mai multe recipiente diferite de deseuri ca sa poata scapa de gunoaie la tomberoane. In alte tari, pentru selectarea gunoaielor, cetatenii primesc reduceri la taxa pe salubritate, in contul valorificarii materialelor reciclabile, la noi banii aia intra doar in buzunarele patronilor si acolitilor lor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3