Donaris 930 x 122

atacuri

Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Citiți și: Atenție! Urșii nu își iau concediu!

Un director de DSVSA avertizează că probleme cu animalele sălbatice de abia încep iar odată cu venirea vremii mai rece atacurile vor fi din ce în ce mai dese.

Motivul este legat de lipsa mâncării în păduri, odată cu trecerea fructelor de pădure sau alte vegetale cu care acum animalele se pot hrăni.

Citiți și: Atenție! Autoritățile anunță riscurile la care se expun persoanele care aleg să se plimbe în aceste zile prin natură

Este vorba despre Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Acesta a tras un semnal de alarmă pentru fermieri să își protejeze mai multe turmele de vaci, oi sau capre pentru că cel mai probabil atacurile animalelor sălbatice se vor înmulți.

Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

,,Deocamdată există încă fructificație în pădure, urșii au ce mânca dar atunci când vor simți briza de toamnă vor coborî mai des din pădure.

Aceste cazuri ar putea să se înmulțească după 15 august astfel că facem apel la crescători să își ia minime măsuri de protecție.

Ar fi indicat ca bovinele să nu fie lăsate peste noapte pe pășunile care nu sunt îngrădite cu gard electric”, a transmis doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

Urșii au creat probleme mari în anii trecuți în mai multe localități de la munte, inclusiv în Argeș unde au coborât până în zone precum Mioveni sau Mărăcineni.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/ Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3