New Profesional Consult 930 x 122

avalansa

avalansa

PERICOL ÎNSEMNAT DE AVALANŞĂ ÎN MUNŢII FĂGĂRAŞ!

Salvamontiştii argeşeni atrag atenţia că în urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 48 de ore stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2.000 Transfăgărăşan măsoară 150 de centimetri şi că, pe alocuri, din cauza viscolului, poate fi mai mare. În aceste condiţii există risc însemnat de producere a avalanşelor.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Aceștia avertizează că pentru noaptea care urmează sunt prognozate căderi de zăpadă ce vor adăuga încă aproximativ 10 cm la stratul deja existent. Pe unii versanţi şi pe majoritatea vâlcelelor zăpada este instabilă şi se pot forma curgeri de zăpadă de dimensiuni medii.

„Având în vedere datele despre starea zăpezii, a fost emis de către Centrul de Prognoză Sibiu un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalanşă, acesta fiind de gradul 3, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş sunt închise. Avertizăm că acest risc există şi în zonele joase, împădurite. Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont, formând 0SALVAMONT la telefonul mobil. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acesteia, ţinând cont că la ora 18 este deja întuneric.

Citiți și: Video. Avertisment! Pericol mortal nevăzut!

În orice caz, în afara echipamentului obligatoriu de iarnă (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute”, se arată într-un comunicat al Serviciului Public Salvamont Argeş.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90