EcoMoto 930×122

vopsea de ouă

PERICOL pentru sănătate! Atenție la vopseaua de ouă din LIDL, Kaufland, Carrefour sau Auchan

Doar două zile ne mai despart de Paște, sărbătoare importantă în rândul creștinilor cu ocazia căreia, potrivit tradiției, se înroșesc ouăle.

Citiți și: Alertă! Protecția Consumatorului, semnal de alarmă privind vopseaua de ouă

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip vopsea de ouă, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, deoarece foarte puține persoane știu faptul că unele vopsele din comerț sunt toxice și reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate.

Pentru a știi cum poți alege o vopsea de calitate, tot ce trebuie să faceți este să citiți eticheta. Cu cât sunt trecute mai multe E-uri pe ambalaj, cu atât vopseaua este mai toxică, notează stiriacasa.ro.

Este extrem de important să alegeți mărci de vopsea de ouă care conțin mai puține toxine, deoarece acestea pătrund în coaja oului și ajung apoi în organism. Sunt cu atât mai periculoase pentru copii.

In total, în urma studiului, au fost analizate 61 de produse, de la următorii producători/distribuitori:

– Oetker RO SRL

–  Secom Onix Impex SRL

–  Atifco Fine Food

–  Hometex SRL

–  Omnicolor Vertrieb GmbH

–  Brauns-Heitmann GmbH &Co. KG

Din toate vopselele de ouă analizate de InfoCons una singură nu are niciun aditiv alimentar, fiind cea mai indicată pentru colorarea ouălor. Aceasta este vopseaua „Take vopsea de ouă din coloranți naturali”.

Foto descriptiv: EditiaDeDiminea.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90