EcoMoto 930×122

focul lui sumedru

PERICOL! PROBLEME ÎN ARGEŞ LA FOCUL LUI SUMEDRU

Pericol! Probleme în Argeş la Focul lui Sumedru. Aseară, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, în numeroase localităţi din Argeş a avut loc „Focul lui Sumedru”, o tradiţie românească, veche de două mii de ani.

Citiți și: Accident deosebit de grav! O mașină s-a răsturnat

Pentru că ceremonialul presupune utilizarea focului deschis, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a fost prezent la faţa locului pentru a evita evenimente neplăcute.

Astfel, ieri, începând cu ora 17, echipaje de pompieri au intervenit în 55 de localități din județ, pentru supravegherea și asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor la activitățile organizate cu prilejul sărbătorii Focul lui Sumedru.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

De asemenea, pompierii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii de vegetație uscată, în localitățile Topoloveni și Leordeni, incendii propagate de la Focul lui Sumedru.

În localitatea Leordeni au ars aproximativ 5000 mp de vegetație uscată și mărăciniș, iar în Topoloveni, strada Nucilor, au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată. Flăcările s-au extins din cauza vântului.

Nu au fost aplicate amenzi. (foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90