930 pe 122 COSTACHE

pietre

Pericol uriaș! Acțiune de amploare pe Transfăgărășan!

Pericol uriaș! Acțiune de amploare pe Transfăgărășan!

Citiți și: Halucinant! Un șofer a oprit să bată palma cu ursul pe Transfăgărășan

Detalii, AICI – Drumarii montează plase de retenţie pe Transfăgărăşan din cauza căderilor de pietre. Deszăpezirea continună

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă că a demarat montarea de plase de retenţie pe Transfăgărăşan în trei zone periculoase din cauza căderilor de pietre, conform psnews.ro.

Citiți și: Turiști la un pas de moarte pe Transfăgărășan! Ce au putut face în prezența unui urs!

În paralel continuă deszăpezirea drumului, în vederea redeschiderii.

„În paralel cu deszăpezirea Transfăgărăşanului, a început şi montarea plaselor şi barierelor care vor proteja de căderile de pietre 3 zone periculoase ale drumului. Aceste amenajări necesită atât curăţarea versanţilor cât şi forarea a sute de găuri în stâncă în care vor fi prinse plasele”, a anunțat DRDP Braşov.

În 12 mai, drumarii anunţau că a început deszăpezirea Transfăgărăşanului, operaţiunea fiind realizată de Districtul Bâlea.

„Din păcate iarna prelungită şi vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenţia utilajelor, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 5-6 metri grosime. Cu toate acestea suntem convinşi că vom reuşi şi în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărăşan faţă de termenul obişnuit de 1 iulie”, anunţau drumarii.

Foto: psnews.ro

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90