New Profesional Consult 930 x 122

permis

Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Citiți și: Atenție, șoferi! Restricții majore pe cel mai circulat drum

Ministerul Afacerilor Interne propune o revizuire a regulilor privind eliberarea permisului de conducere și a duplicatului acestuia.

Ministerul intenționează să înlocuiască un ordin similar din 2013 care stabilea condițiile de eliberare a permisului de conducere și a duplicatului acestuia cu noi reguli referitoare la valabilitatea administrativă.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Conform noului ordin propus, procedura pentru obținerea unui duplicat al permisului de conducere va fi simplificată.

Noul ordin clarifică că duplicatul permisului de conducere va fi emis menținând valabilitatea administrativă a acestuia.

De asemenea, se propune o schimbare în procedura de eliberare a duplicatului în cazurile de pierdere, furt sau deteriorare a permisului de conducere.

Sau în cazul în care titularul își schimbă numele.

Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Astfel, duplicatul unui permis de conducere se va face „prin intermediul unor servicii on-line.

Fără a mai fi necesară deplasarea solicitanților la sediile serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Asigurându-se verificarea identității și protecția datelor personale prin procedura urmată pentru crearea conturilor de acces la serviciile on-line de pe site-ul DGPC”, scrie în nota de fundamentare.

Pentru a facilita această tranziție către noile reguli, vechiul permis de conducere nu va mai trebui returnat la Direcția Generală de Permise de Conducere.

Acesta va înceta să mai fie valabil odată cu eliberarea noului permis de conducere.

În plus, o altă modificare importantă se referă la perioada de valabilitate a documentului de înlocuire a permisului de conducere.

Mai multe informații, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90