EcoMoto 930×122

calea craiovei

Pitești. Anunțul momentului care schimbă tot ce știați despre Calea Craiovei

Edilul Piteștiului, Cristian Gentea anunță că lucrările pentru lărgirea străzii Calea Craiovei – Zona Târg Săptămânal au fost finalizate.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Astfel, strada are în prezent patru benzi de circulație refăcute.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

Lucrările au fost executate de către Asocierea SC COMESAD DRUMURI SRL (lider de asociere) și SC CENTRUL DE PROIECTARE și CONSULTANȚĂ RUTIERĂ SRL (asociat).

Valoarea totală a investiţiei a fost de 2.222.401,70 lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 444.480 euro (la un curs de 1 euro = 5 lei).

Așadar, structura rutieră a fost refăcută pe zonele foarte degradate; strada a fost adusă pe toată lungimea la patru benzi cu lățimea benzii de minim 3.00 m, cu trotuare cu lățime de minim 1.50 și amenajare de parcări; străzile adiacente au fost amenajate cu aceeași structură ca a drumului principal pe o lungime de 10 m; intersecțiile cu alte drumuri laterale au fost amenajate corespunzător; drumurile laterale au fost amenajate pe o lungime de minim 10 m cu aceeași structură ca a drumului de bază.

Tot în cadrul lucrării, gurile de scurgere, precum și căminele de vizitare existente au fost aduse la noua cotă a străzii, pe zonele în care s-au realizat lărgiri ale părții carosabile; iar gurile de scurgere au fost relocate astfel încât să se asigure o scurgere și o evacuare a apelor pluviale eficientă.

De asemenea, au fost realizate marcajele corespunzătoare pentru siguranța circulației, respectiv semnalizarea rutieră și au fost introduse guri de scurgere noi în zonele în care a fost nevoie de suplimentarea acestora, fiind realizat accesul la proprietăți și sistemul rutier în partea carosabilă în două straturi.

Valoarea contractului a fost de 2.222.401,70 lei, inclusiv TVA.”, transmite primarul Cristian Gentea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Ion Gheorghe spune:

    La intrare in giratoriu la venirea dinspre Bradu,strada nu este delimitată pe partea dreaptă prin bordură de trotuar,acolo sunt niste spatii comerciale si stau masini parcate.Este foarte periculos pentru ca nu se stie pe unde e strada si unde e trotuarul.

  • Paul B. spune:

    Trecerile de pietoni din sensul giratoriu sunt un pericol pentru pietoni. Pe trotuarul de pe dreapta unde sunt vulcanizarile permanent sunt mașini parcate, la fel și după ce treci sensul pe banda speciala făcută spre Slatina se parchează mașini și utilaje. Cred ca ar trebui puși stâlpișori pe marginea trotuarului pt siguranță pietonilor și pentru a nu se mai parca mașini. Foarte bine cu linia continua care a dus la fluidizarea traficului. Acum este o problema cu sensul de intrare. Coada de mașini se întinde mai mereu pana la Cipcosmar. Cred ca un drum din zona sensului giratoriu de la restaurant Majestic sau în alta zona care sa meargă spre Trivale ar face ca multe mașini care merg spre Trivale și Gavana sa nu mai intre prin cartierul Craiovei. Am văzut în presa o propunere de realizare a unui drum în zona Albota spre Trivale. Pentru cartierul din zona stației de gaze o noua ieșire ar trebuii. Se construiește foarte mult și singura ieșire este I L Caragiale.

  • Marian spune:

    La cum este format asfaltul merita bani.Oare cine ia în primire lucrarea domnule primar?Poate punem și semafoare sa fluidizăm traficul că pe N.Balcescu🤣🤣

  • Marian spune:

    La cum este turnat asfaltul merita bani.Oare cine ia în primire lucrarea domnule primar?Poate punem și semafoare sa fluidizăm traficul că pe N.Balcescu🤣🤣

  • Ioan spune:

    „…drumurile laterale au fost amenajate pe o lungime de minim 10m cu aceeasi structura…” , doar in proiect, ca in realitate nu s-a mai materializat.

  • Dragan spune:

    Întrarea în oraș este foarte dificila.

  • Mihai spune:

    D-le primar, luați în calcul va rog și varianta pentru fluidizarea traficului de intrare dar și de Iesire din oraș spre comuna Albota, sa mai faceți un drum din zona depozit materiale Cipcosmar peste Câmpurile în apropiere de groapa de gunoi către cartier Trivale,o idee foarte buna.

  • Sorin spune:

    Se gaseste un ecologist sa tipe si se duce proiectul de fapt e necesara o centura urgent dar sau gasit unii ecologisti ca distruge padurea

  • Cititor spune:

    Un rahat total! Este coada de la Baumax(fost) pana la „giratoriu minune”! Cine a avut ideea cu giratoriu nu are creier nici cat o găină!! Faptul ca la urcare spre giratoriu vin masini continuu acel giratoriu se blocheaza! Dar bine…..daca se tine cont si de 15% din valoare șpaga…da se merita!

  • . spune:

    Giratoriul trebuia facut in primă fază din plastic alb/rosu pentru a se observa impactul asupra traficului de intrare in oraș. Acum ce să-i mai faci? Asa rămâne. Măcar să se asfalteze prin Bradu de la CipCoşmar până la noul giratoriu, să fie o variantă la orele aglomerate.

  • Andrei spune:

    Degeaba, daca sunt mereu parcate masini de la vulcanizarile si spatiile comerciale cu acces direct din strada, una din benzi e mereu ocupata pe jumatate. Nu inteleg cum de inca mai sunt autorizate, pe langa faptul ca ingreuneaza mult traficul, mai e si foarte periculos.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90