930×122 CAPRA 5

David Vlad Marghidan

Pitești. Avem viitor! Elevi de la „Mihai Eminescu”, în top Mondial!

Liderul lotului olimpic de matematică al României, la categoria juniori, este argeșean. David Vlad Marghidan este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Pitești și este unul dintre matematicienii străluciți ai României.

Citiți și: Pitești. Schimbare majoră la o școală importantă! S-au mobilizat și au reușit

Tânărul argeșean și-a confirmat valoarea, obținând cel mai mare punctaj la barajul în urma căruia se selectează loturile naționale. Astfel, Argeșul, datorită lui David, a ajuns în fruntea listei.

Citiți și: Pitești: Schimbări decisive în zona Școlii ”Mihai Eminescu”, pentru eliberarea traficului

Alături de alți 5 copii străluciți, argeșeanul va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori care se va desfășura la Tirana, Albania.

Este cunoscut faptul că Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” a înregistrat de-a lungul timpului rezultate impresionante prin intermediul elevilor care au învățat sau care învață în continuare aici.

În perioada 2020-2021 și 2021-2022, elevul Emanuel Mazăre a fost cel care a reușit să se remarce la nivel național și internațional, datorită performanțelor sale remarcabile şi pasiunii pentru matematică. În anul 2022, acesta a obținut medalia de Argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, desfășurată la Sarajevo.

Tânărul este acum elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” din Pitești.

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” transmite:

„Într-o lume în care învățământul de performanță a fost păgubit ani la rând, deși (încă) există cadrul legislativ al funcționării centrelor de excelență la nivelul județelor, dar nu este pus în practică, din diverse motive;

În plin colaps al culturii pentru performanță și al identificării de talente la nivelul unor județe;

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești reușește, pentru al treilea an consecutiv sa dea un component al lotului național de matematică al României la categoria juniori.

După Emanuel MAZĂRE (2020-2021 și 2021-2022), anul acesta David Vlad Marghidan este noul lider al generației sale de juniori, este ROU 1, la finalul celor patru baraje de selecție a Lotului României pentru Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, cea mai înaltă competiție, la acest nivel de vârstă pe plan mondial.

Bravo, David!

Prin rezultatul tău ai adus imagine instituției școlare și învățământului matematic din Argeș!

Felicitări pentru tot ce ai reușit în ultimii ani, culminând cu această uriașă performanță!

Succes la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori JBMO2023, Tirana, Albania!

Felicitări Carla Mălina PAVEL pentru poziția a noua în clasamentul național al juniorilor, o performanța excepțională!”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Bucur spune:

    Și fiica mea a fost un copil care a absolvit ” Mihai Eminescu”, a avut rezultate de excepție pe care, profesorul afiliat psd, marian no name, nu a premiat-o pe fiica mea! REFUZ SĂ AFIRM CĂ FIICA MEA A ABSOLVIT ACEASTĂ ȘCOALĂ CONDUSĂ DE UN marian, pesedist!

  • Bucur spune:

    Pentru că se exagerează meritele acestui marian, care nu-și face orele, aproape deloc, DAR, IATĂ!, E VEDETĂ !
    DA, EU NU-I POT TRECE CU VEDEREA COMPORTAMENTUL DE „STĂPÂN PE PLANTAȚIE”, ACEST MIC marian, are „marele” merit să mă scârbească că nu i-a recunoscut meritele fiicei mele, așadar, la un moment dat, fiica mea SĂ NU FIE MÂNDRIA ȘCOLII CONDUSĂ DE marian, pesedistu’!

  • Hari spune:

    Exceptional David Marghidan!

  • Eleonora spune:

    Cinste acestor copii, părinților care i-au educat,învățătorilor și profesorilor care i au indrumat. Ce ne facem cu hoardele de needucați care chiulesc de la cursuri și bântuie prin cartiere urlând, înjurând și făcând mizerie la tot pasul, rușine lor, părinților lor și dascălilor care nu se interesează de ei.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90