Donaris 930 x 122

arhitect şef

Pitești. Ce se întâmplă cu Andrada Toader-Pasti, arhitecta orașului

Cu arhitect șef, Primăria Municipiului Pitești caută… arhitect șef.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Tocmai de aceea, la sfârșitul lunii aprilie va avea loc concursul în acest sens. Mai precis, pe 24 aprilie va avea loc proba scrisă, iar în cel mult 5 zile lucrătoare de la acea dată va fi interviul.

Perioada de depunere a dosarelor în vederea participării la concurs a fost deschisă astăzi și este valabilă până pe 4 aprilie.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

În prezent, postul de arhitect șef al orașului este ocupat de Andrada Toader-Pasti.

ePitești a luat legătura cu Cristina Munteanu, purtător de cuvânt al Primăriei, pentru a ne oferi detalii despre această situație.

Doamna Andrada Toader-Pasti este angajată prin concurs pe perioadă nedeterminată pe funcția publică de expert la Direcția Arhitect Șef din data de 6 iulie 2022.

În 19 iulie, prin dispoziție a primarului, a fost promovată temporar în funcția publică de conducere de arhitect șef al municipiului Pitești, având în vedere că îndeplinea toate condițiile necesare pentru ocuparea acestei funcții de conducere. Deci a trecut dintr-o funcție de execuție într-una de conducere, repet, cu toate condițiile necesare îndeplinite ocupării acestui post.

Acum, în ce privește concursul la care faceți referire, abia astăzi este prima zi în care se depun candidaturile, perioada este 16 martie – 4 aprilie, doamna are tot dreptul să participe. Probabil că își va depune sau nu își va depune, asta nu putem comenta, e deschisă oricum perioada în care se depun candidaturile”, declară Cristina Munteanu pentru publicația noastră.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • George spune:

    Examenul trebuie să fie… repunerea în drepturi a unui grup statuar… „1907” din centru… km.0 al municipiului Pitești… Grupul statuar 1907 chiar este o sculptură reușită… oricum din pacate mult mult mult peste bronzul lui Brătianu… din parcul cu același nume… 1907… Monumentul a fost retezat si „țăranul roman” exilat la intersecția Negru Voda cu Victoriei iar soclul cu minunate basorelief cu țărani rasculati… e si azi pe post de soclu statuii din bronz a lui Brătianu spre rusinea si batjocura orasului Pitești din 2007… si pana in prezent. Adică de 15 ani suntem de râsul curcilor… sub blagoslovirea a… cel puțin 3 primari și nu mai știu câți arhitecți (șefi sau mai puțin șefi…) ba… chiar si a preasfintitului Calinic… care prin prezenta la dezvelirea lui Brătianu… din urmă cu 15 ani si-a dat practic girul acestei bătăi de joc… Păcat, mare păcat. Domnule inginer Gentea… luați va rog taurul de coarne… Cât o costa sa-l mutați pe marele Brătianu acolo unde-i este locul… in parcul din fața Colegiului Brătianu? Repuneti in drepturi monumentul 1907… care va place sau nu a fost din… 1960 o emblemă a orașului… cu soclul din piatra de Albesti… ca și infrastructura muzeului judetean din spatele lui… muzeu ce va fi gata reabilitat in maxim 1 an… Si cu ocazia asta trebuie să intrăm si noi in normalitate cu reabilitarea monumentului ca destul ne-am făcut de rușine cu turiștii ce ne vizitează… iar in mediul artistic nu mai zic… Ar trebui chiar si ziarul „epitesti” sa facă permanent lobi pe tema asta… dacă tot poartă numele orașului… care se acoperă de rușine…

  • Toni spune:

    Referitor la comentariul lui George, nu sunt de acord cu reamplasarea statuii cu țăranii răsculați. Valoarea artistica a monumentului este efectiv zero, s-a făcut în anii șaizeci din motive propagandistice. Ar trebui sa țintim mai sus de atât ca oraș. Nu îmi place nici monumentul din fata centrului de afaceri de pe bulevardul Brătianu, parca este un păianjen care clocește un ou.

  • George spune:

    Dragă Toni, eu nu sunt de profesie sculptor sau vreun exeget in ale artei dar înainte de a-mi permite sa postez ceva, incerc să mă informez cat mai bine. In primul rând se poate observa cu ochiul liber ca din păcate bronzul lui I.C. Brătianu are multe deficiențe care sar in ochi… Până si… proporțiile. Nu trebuie să fii specialist. Nu stiu ce ai dumneata cu țăranii dar, să fim serioși, realizarea și expresivitatea grupului statuar „1907” este net deasupra bronzului pus pe soclul cu basoreliefuri cu țăranii rasculati… Evident ca, d.p.v.politic tema Brătianu și mie îmi e mult, mult mai dragă și chiar la suflet… dar una-i una si alta-i alta… Tocmai de aceea Brătianu ca si cinstire… nu prea are ce cauta cocoțat in bătaie de joc pe un soclu destinat prin creație doar țăranului român care fie vorba intre noi a fost oprimat destul si merita un monument. Până la urmă, fiul lui, Ionel Brătianu (prim ministru in 1907…) un adevărat om de stat, a făcut România Mare in 1918-1920 sprijinit de… „țăranul român”… care la nevoie… a fost și soldatul român… impreuna cu muncitorimea română care era într-o fază incipientă. Dealtfel în contextul in care in 2012 se dezvelea bustul acestuia din curtea muzeului l-am întrebat personal pe sculptorul Minea (care a realizat și statuia lui Mircea cel Batran) părerea acestuia despre bronzul I.C.Brătianu…Și e proastă, f.proastă… ca să nu spun mai mult… dacat am auzit… Deci, să nu confundăm (cum se pare ca au facut-o politicienii mai vechi si mai noi) valoarea unei opere de sculptură cu… simpatiile politice. Nu am nimic cu faptul ca Bratianu (tata si fiu) să fie reabilitati „ultracentral” pt. ca nici nu prea ar avea nevoie de asta… Istoria i-a reabilitat de foarte mult timp… dar nu in bătaie de joc… cu tatăl așezat pe un soclu cel puțin… „de imprumut” iar bustul fiului dezvelit intre… 2 tunuri ca un monument gândit de un edil… comunal… Vorba sculptorului Minea: Asa arată „ca șaua pe vacă”. Chiar monumentul „1907” poate fi reabilitat pe soclul original si amplasat… de exemplu in curtea Direcției agricole dacă încă există suspiciuni de… propagandă comunistă cum sugerează… dl.Toni deși e doar un țăran român și nu… Lenin. Important este ca opinia unor specialiști arhitecți șefi sau nu, să fie ascultată și pe această cale, redată demnitatea atât a țăranului român (răsculat sau nu), familiei Brătienilor cu care ne mîndrim ca oraș și nu în ultimul rând, orașului nostru… Mulțumesc frumos pt. înțelegere dar si pt. rabdarea cu care m-ati urmărit!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3