NOR CURIER 930X122

cocos

Pitești: Coșmar noapte de noapte lângă Biserica Sf. Vineri! „Suntem terorizați!”

De luni bune, locuitorii cartierului piteștean Popa Șapcă nu mai au liniște. Aceștia se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza unui vecin necuvântător.

Citiți și: B.D și…Poliția în alertă! S-a furat o mașină din centrul Piteștiului!

Concret, este vorba despre un cocoș care nu se poate abține din cântat. Pasărea le dă piteștenilor trezirea în toiul nopții, cântând încontinuu.

Nu vorbim despre găini normale, românești. Conform răspunsurilor de la Poliția Locală Pitești ar fi vorba despre două păsări din rasa –  Mătase Japoneză, care ar fi ținute în condiții de zooigienă adecvate.

Citiți și: PITEȘTENI DISPERAȚI. RECLAMAȚIE ÎN CARTIER

Un locuitor de pe strada Băilor din municipiul Pitești, cartierul Popa Șapcă, a făcut chiar și o reclamație scrisă către Primăria Municipiului Pitești și Poliția Locală Pitești, pentru a-l face pe proprietarul zgomotosului înaripat să ia măsuri, astfel încât să se poată ”așterne” liniștea.

Reclamația a fost semnată de mai mulți cetățeni din cartier, inclusiv de către consilierul local din partea USR Pitești, Ionuț Gherase (foto), care locuiește în zonă.

Înainte de a apela la autoritățile locale, piteștenii au purtat lungi discuții cu proprietarul păsării, care i-a asigurat că-i va schimba domiciliul înaripatului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, iar locuitorii acestui cartier sunt în continuare ”terorizați”, problema a ajuns și pe masa Primăriei.

Cităm integral reclamația făcută de cetățeni către Primăria Municipiului Pitești: 

„Vă aducem la cunoștință următoarele:

Proprietarul imobilului nr…. din strada Gheorghe Lazăr deține un cocoș atipic, care începând cu ora 2 (n.r. noaptea) cântă de cca 15 – 20 de ori la interval de o oră, uneori și la 30 de minute. De zece săptămâni liniștea ne este tulburată de acest cocoș, suntem terorizați.

La începutul lunii iulie am purtat discuții în două rânduri cu proprietarul și am avut promisiunea că-l duce la Leordeni. Nu s-a întâmplat acest lucru, prin urmare, am făcut adresa la Poliția Locală Pitești.

Sper că veți găsi o soluție pentru rezolvarea acestei situații ieșită din comun.”

Iată petiția trimisă Primăriei Pitești

Primul răspuns al Primăriei Pitești și Poliției Locale

Răspunsul autorităților locale este unul clar și răspicat, nu există cadru legal pentru luarea unei măsuri în astfel de cazuri.

„În cuprinsul actelor normative cu aplicabilitate în domeniu, atât la nivel național cât și la nivel local, nu sunt enunțate norme juridice care să prevadă sancțiuni aplicabile proprietarilor de animale din ordinul galinacee pentru manifestările exces ale acestora.

Suplimentar față de cele arătate mai sus vă informăm faptul că în perimetrul delimitat al proprietății la care faceți referire sunt deținute în condiții de zooigienă adecvată un număr de două păsări de curte din rasa găină de mătase japoneză.”

 

Răspunsul doi al Primăriei Pitești și Poliției Locale

Evident, răspunsul Poliției Locale Pitești a fost același „în cuprinsul actelor normative cu aplicabilitate în domeniu, atât la nivel național cât și la nivel local, nu sunt enunțate norme juridice care să prevadă sancțiuni aplicabile proprietarilor de animale din ordinul galinacee pentru manifestările exces ale acestora”.

De asemenea, polițiștii locali au și purtat o discuție cu proprietarul imobilului căruia i se aduce reclamația, iar „acesta și-a exprimat disponibilitatea de a conlucra în vederea identificării unei soluții care să ducă la aplanarea unei prezumtive stări litigioase între acesta și locatarii blocurilor învecinate, urmând să procedeze la relocarea galinaceelor într-o altă locație.”

Discutând cu unii dintre locuitorii din zonă, semnatari ai petiției, aceștia se gândesc cu groază la nopțile nedormite din  cauza cocoșului „Japonez” și la soluțiile legale pe care aceștia încearcă să le găsească pentru a nu mai fi terorizați noapte de noapte.

Cu toate că în primă fază, situația pare comică, oamenii din zonă chiar sunt disperați și așteaptă soluții!

Foto principal: Descriptiv – Biserica Sf. Vineri/Arhivă/ePitești.ro, foto secundar articol: YouTube, foto 3: Facebook/Ionuț Gherase

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Ion Ion spune:

    Dar ma in avalul strazii la non stop non stop prima se poate dormii domnilor consilieri? Cand la ora 3 sau 4 sau 5 vin indivizi intoxicati si incep sa porneasca vocabularul de mahala si sa vocifereze ca in codru? Credeti ca se poate dormi? Nimeni nu si-a dat acordul pentru acest non stop dar totusi coruptia in arges primeaza. De ce nu faceti un articol pe tema asta domnilor? S-au strans 50 de semnaturi pentru inchiderea acestui magazin si toate institutiile au batut in retragere. De ce?

  • Dan Banuleasa spune:

    In zona canta si o cucuvea! Autoritatile sa i-a masuri! Cocosul nu ma deranjaza!🙃

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90