NOR CURIER 930X122

talharie

Piteşti: Doi foşti iubiţi riscă puşcăria pentru 150 de lei

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Citiți și: Pitești. Revoltător! Un tânăr și-a bătut joc de un bărbat fără adăpost

În dosar este vizat T. A. A., de 20 de ani, din Pitești, dar şi fosta iubită, identificată drept P.A.M., de 18 ani, tot din municipiu. 

Tânărul este acuzat pentru o faptă de tâlhărie, în vreme ce fosta parteneră a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului, întrucât şi-a schimbat declaraţia cu scopul de a-l proteja pe bărbatul pe care chiar ea l-a acuzat iniţial.

Citiți și: Atac în Pitești! Ce a pățit un tânăr pentru 50 de lei

PRECIZĂRI IPJ ARGEŞ

IPJ Argeş a transmis că, în ziua de 19 septembrie a.c., un tânăr de 20 de ani, din Pitești, cercetat în stare de arest preventiv, ar fi sustras prin întrebuințarea de acte de violență, suma de 150 de lei, de la fosta prietenă, în timp ce se afla la locuința acesteia.

„Pe parcursul cercetărilor, persoana vătămată a revenit asupra aspectelor declarate inițial, schimbând în noua declarație situația de fapt, prin susținerea că tânărul nu ar fi agresat-o fizic, ci doar ar fi îmbrâncit-o, iar suma însușită de cel în cauză ar fi de 20 de lei, bani care ar fi fost aduși de către tânăr cu o zi înainte.

În urma administrării probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului, conform art. 269 din Codul Penal, întrucât din cercetări a rezulat că declarațiile tinerei a fi fost date cu scopul îngreunării cercetării penale și împiedicării tragerii la răspundere a tânărului de 20 de ani.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, atât față de tânărul de 20 de ani, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, conform art. 233 din Codul Penal, cât și a tinerei de 18 ani, cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului, conform art. 269 din Codul Penal.”, se mai precizează în comunicatul IPJ Argeş.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3