NOR CURIER 930X122

amenzi

Pitești. Dosar penal și amenzi pe bandă rulantă la un azil

Pitești. Dosar penal și amenzi pe bandă rulantă la un azil

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Prefectul județului Argeș Radu Perianu anunță că s-a deschis dosar penal la azilul privat controlat miercuri de mai multe instituții.

Vă amintim că este vorba despre un centru unde bătrânii erau înfometați, unii ținuți la subsol și nu li se permitea să ia legătura cu familiile. Mai multe amănunte, AICI.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Iată care sunt concluziile controlului:

„Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu.

Inspectorii DSP au revenit ieri la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte.

Pitești. Dosar penal și amenzi pe bandă rulantă la un azil

Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering.

Activitatea bucătăriei a fost suspendată.

A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru.

22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022!

Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei.

O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire.

Valoarea amenzii este de 3500 lei.

DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor”, a informat prefectul în această dimineață.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90