930 x122 grota rece

buget local

Pitești. Exclusiv: MOL, chirie minoră pentru o parte din terenul benzinăriei din Nord

Update, 20 iulie: Pitești. Exclusiv: MOL, chirie minoră pentru o parte din terenul benzinăriei din Nord

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Proiectul a trecut de votul consilierilor locali. Nu înainte de a exista câteva discuții pe marginea subiectului.

Consilierul PNL Mihai Coteț a punctat că prețul negociat de comisie este prea mic. Punctul lui de vedere a fost susținut de colegul de partid și de Consiliu Local Răzvan Șerbănoiu.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Aceștia au fost contraziși de cei care au negociat: Radu Bănică, Ana Stan și Dănuț Dinu. Concluzia acestora a fost simplă: s-a cerut cât de mult s-a putut.

Grupul PNL s-a abținut de la vot.

Știrea inițială:

Bugetul municipiului Pitești va fi alimentat cu o sumă de 37.500 de euro pe an din partea unei importante companii cu profil petrolier.

O comisie a municipalității, din care au făcut parte și consilierii locali Radu Bănică, Ana Stan și Dănuț Dinu, a negociat contractul cu SC Mol România Petroleum Products.

Pitești. S-a bătut palma pentru 37.500 de euro!

Contractul prevede, practic, majorarea sumei pe care compania petrolieră o plătea deja municipalității pentru un teren pe care îl folosește pentru fosta stație de carburanți Agip, acum Mol, de la intersecția dintre Bulevardul Nicolae Bălcescu și fosta variantă Găvana (acum strada Mircea Eliade).

Mol achita până acum suma de 35.000 de euro anual (începând cu anul 2018).

Comisia municipalității a cerut acum suma de 38.000 de euro anual, dar până la urmă părțile s-au înțeles pentru suma de 37.500 de euro.

Practic, banii sunt pentru ca Mol să poată folosi în continuare un teren pe care este situată stația de carburanți, teren care aparține, în mare parte, municipalității.

Terenul în cauză are aproximativ 1.900 de mp. Din aceștia, circa 1.150 sunt ai municipalității. Restul aparține companiei, după ce fosta stație Agip din zonă a devenit Mol ca urmare a preluării de către compania maghiară a activelor societății italiene.

Cu alte cuvinte, se va achita suma de 3.125 de euro pe lună pentru un teren de 1100 de mp. 

Când a fost construită fosta stație Agip a fost nevoie de mai mult teren decât dispunea firma privată care a făcut investiția, așa încât s-a apelat la soluția închirierii unei suprafețe de teren care aparține municipalității piteștene pentru a se putea realiza stația în condiții optime și de siguranță, conform legilor în vigoare.

Cu privire la acest proiect, ce urmează să fie votat într-o ședință a Consiliului Local, am luat legătura cu 2 din cei 3 consilieri municipali care au făcut parte din comisia de negociere.

„Am ajuns la un acord să le mai mărim chiria, cu vreo 2.500 de euro (n.r. pe an)

 Noi am considerat că este în regulă. Noi am făcut așa, cât de cât, un calcul, s-a făcut o medie și am căzut de acord, să mai pună 2.500”, a declarat în exlusivitate pentru ePitești Dănuț Dinu.

 

Și Ana Stan, consilier local care a făcut parte din comisia de negociere, a făcut precizări în exclusivitate pentru publicația noastră.

„Având în vedere contextul economic actual, din punctul meu de vedere este o mărire suficientă. Eu gândesc ca un întreprinzător privat, care vede cu ochii lui efectele crizei financiare în care ne aflăm.

Eu privesc situația ca un întreprinzător, nu ca un bugetar, ca cineva care stă într-un birou și completează formulare.

Eu trăiesc această perioadă, care a început  cu pandemia și încă nu se termină, cu alt sentiment decât cel care efectiv nu mai știe cum să cheltuie banii”, a spus Ana Stan.

Trebuie precizat că în 2025, contractul va expira. A fost făcut în 2000, de atunci existând negocieri odată la 5 ani.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3