Donaris 930 x 122

gavana

Pitești/Exclusiv: Se anunță schimbări în traficul din Găvana!

Se anunță schimbări în trafic, în cartierul piteștean Găvana.

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

Marți, 22 februarie, începând cu ora 15:00, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Pitești se întrunește într-o a doua ședință pe luna februarie pentru a dezbate mai multe propuneri care vizează fluidizarea traficului din municipiu.

Una dintre propuneri face referire și la cartierul Găvana.

Citiți și: Exclusiv. Durdui revine! Milionarul își încearcă norocul cu o nouă afacere în oraș

Astfel, în urma unei analize efectuate împreună cu Poliția Rutieră, pentru îmbunătățirea fluenței circulației auto în cartierul Găvana se propun următoarele modificări:

-tronsonul străzii Carol Davila cuprins între străzile Liviu Rebreanu și Eugen Ionescu să se facă în dublu sens;

-străzii Eugen Ionescu să i se schimbe sensul de circulație, aceasta făcându-se i continuare într-un singur sens, însă dinspre strada Carol Davila spre Ion Minulescu.

IATĂ CARE SUNT RESTUL PROPUNERILOR:

– Dl. Consilier Coteț Mihai solicită reanalizarea punctului 21 din ședința din data de 03.02.2022 privind înlocuirea indicatoarelor de circulație cu semnificația ”Oprirea interzisă” amplasate pe str. Războieni, pe tronsonul cuprins între str. Banat și str. Nicolae Dobrin cu altele, cu semnificația ”Staționarea interzisă”;

– Propunere pentru mutarea stației de taxi de pe carosabilul b-dului 1 Decembrie 1918 din zona blocurilor M1 și M3, pe strada Alunului la intersecția cu bulevardul;

– Amplasarea a două limitatoare de viteza pe carosabilul străzii Carpenului, din care unul în apropierea intersecției cu b-dul 1 Decembrie 1918;

– Instituirea sensului unic pe strada Avram Iancu, cu circulația autovehiculelor dinspre str. Frații Golești, spre b-dul Republicii;

– Reconfigurarea circulației auto în zona Centrală în perimetrul cuprins între străzile Victoriei, Constantin Zărnescu, Ana Ipătescu, IC Brătianu, Maternității și b-dul Republicii, după cum urmează:

– traficul auto de pe strada Aurora să fie direcționat obligatoriu la stânga;

– lărgirea bretelei care dă posibilitatea efectuării virajului la dreapta de pe b-dul Republicii către str. Maternității, de la o bandă, la două benzi;

– modificarea sensului unic actual de pe str. Ana Ipătescu cu circulație dinspre b-dul IC Brătianu și ieșire pe str. Victoriei;

– închiderea circulației auto pe str. Constantin Zărnescu și transformarea carosabilului în parcare publică;

– Montarea unui indicator cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul Aleii Vasile Goldiș, în fața blocului R1;

– Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul str. Trivale, la intersecția cu b-dul Libertății pentru a crea continuitate în circulația bicicletelor pe pistele deja existente;

– Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul aleii dintre blocurile B17 si B18 cartier Prundu;

– Montarea de indicatoare cu semnificația ”Accesul interzis” cu plăcuțe adiționale ”Cu excepția riveranilor” în parcarea din spatele blocului D4, Maior Șonțu.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Mihai spune:

    Va bateti joc pur si simplu de Gavana,la propriu. Este incredibil cata lipsa de responsabilitate poate exista in cadrul primariei.

  • Sorin spune:

    Ar trebui sa va duceti sa vedeti cum arata in zona cimitirului in zile de sambata duminica unde semnele indica parcare interzisa asta ca sa vedeti cum nu se respecta indicatoarele iar traficul dinspre trivale spre stadion se ingusteaza la o banda si fiecare parcheaza pe unde vrea iar parcarea stadionului ocupata de camioane si autobuze ar trebui scoase in afara orasului iar cei cu scoala sa li se faca un poligon auto pt examen ar trebui fi mai ok sa fie scoase la periferie .

  • Dobrescu Aurelian spune:

    Ce masuri de circulatie va lua primaria in zona pietei centrale pe strada Crinului la intersectia cu str.Mihail Kogalniceanau?
    Il invit pe d-l primar sa-si vada orasul in cursul zilei in aceasta zona si mai ales in zilele de weekend sau sarbatoare cand traficul este supra aglomerat. De ce nu cauta primaria solutia construirii de locuri de parcare pe str Mihail Kogalniceanu pentru fluidizarea traficului?Actuala conducere a primariei acestui oras, de la instalarea ei, nu a facut NIMIC in folosul cetatenilor, oare cat vom mai continua asa?

  • Marius spune:

    Lăsați circulația în ambele sensuri pe Carol Davila,Sunt de acord cu sensuri unice pe strazile lăturalnice e o decizie ok,benzina a trecut de 7 lei iar noi ne plimbăm printre blocuri.Domnule primar veniți într-o seară sau dimineața să vedeți haosul din Gavana.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90