930×122 CAPRA 5

Blocul Mobilux

Pitești. Fără chioșcurile din Centru, a ieșit la iveală „tunelul”

Pitești. Fără chioșcurile din Centru, a ieșit la iveală „tunelul”

Citiți și: Un milion € pentru modernizarea unui drum județean

Săptămâna trecută au dispărut ultimele florării care funcționau la parterul blocului Mobilux. Actiunea „Stop chioșcăreala” inițiată de Primărie anul trecut, e în toi. La turație maximă.

Citiți și: S-a întâmplat peste noapte la Mobilux. Toată lumea uimită

Citiți și: 77.000.000 de euro pentru un drum județean!

Trecătorii circulă lejer

Coridorul lung de zeci de metri pe care se aflau chioșcurile cu flori este acum eliberat. Cetățenii circulă în voie. Nu mai sunt nevoiți să facă slalom printre gălețile cu flori. Gingașele plante care înmiresmau spațiul și aranjamentele florale micșorau spațiul de acces al trecătorilor.

Etapa a doua

Acum după ce a fost degajată zona, urmează etapa a doua. Care deja a început. La sfârșitul săptămânii trecute, echipaje și utilaje ale Serviciului de iluminat public au fost la fața locului.

Ce se pune la cale

Pitești. Fără chioșcurile din Centru, a ieșit la iveală „tunelul”

S-a calculat, s-a măsurat, s-au discutat idei. Specialiștii, la inițiativa conducerii primăriei, caută cea mai adecvată soluție. Coridorul rămas acum liber va fi modernizat.

Tunel de lumină

Pitești. Fără chioșcurile din Centru, a ieșit la iveală „tunelul

Va deveni asemeni unui tunel de lumină. Cum nu au mai văzut piteștenii. Cărora le va fi drag să treacă după lăsarea întunericului pe la Mobilux.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

18 comentarii

  • Vasile Oprescu spune:

    Păcat că acum s au aglomerat cele două ganguri care fac legătura între piața Milea și bulevardul Republicii,iar aici este foarte multă mizerie și întuneric.

  • Geo spune:

    „Nenea Primaru” cu Planul de Urbanism.General ce se mai aude. Ne sufocam.in betoane, blocurile și construcțiile noi, nu au spatii verzi. Când se va construi.si în Pitești după reguli
    Nu sa scrii în proiect ca ai spatii verzi prevazute și în realitate la recepția construcției aduci câteva ghivece de tuia. Hai sa l face și noi, sa avem și noi PUG. ca ne am plictisit de când trebuia făcut. Este expirat de vreo 15 ani și tot se prelungește cel vechi. De, sa nu supărm.constructorii.

  • Sorin spune:

    Asta e planul Gentareala,nu e primar cu idei mai multe în tara,bine ca ne a pricopsit Dzeu cu el,eu ma întreb când v a dispărea din peisajul public,nu a făcut decât semafoare și giratorii,era sa uit și micro stații de autobuz ,o sa ne fie dor de el ca de crivățul de iarna,,ALT ESEC AL ACESTUI ORAS.

  • Marius spune:

    Dle primar ati inceput sa demolati garajele fara autorizatie dar nu ati terminat treba in toate cartierele,de ce?Va rog sa aveti in vedere si masinile abandonate care ocupa spatiul public degeaba!

  • Din ionmail.ro spune:

    ce bine arată intersecțiile fără chichinetile care dominau peste tot dacă e trotuar sa fie trotuar nu sa faci slalom prin tre lăzi cu fructe și legume unele blocau și spațiul de vizibilitate sa te asiguri cu mașina, alții I și montasera și gresie în ele ca la hotel ,felicitări primarului ai tot respectu meu pentru asta nu cred ca cineva cu chioșc de legume în intersecție plătește trotuar de și expune marfa

  • GIULAN Mircea spune:

    când pot sa vin și eu acasă, la părinți, in Pitești, din Ploiesti și să găsesc un loc ,,la liber,, de parcare, pe strada ???
    Toate, toate locurile sunt marcate cu proprietar, din jurul și din interiorul blocurilor, NU MI-AM IMAGINAT ASA CEVA ( pe spațiul public), trebuie sa vorbesc cu un vecin, sa parchez la Supermarkete ??? Domnul, nu este o bucățică de loc nedad, SUNT LOCURI DATE, INCLUSIV LA CEI CARE NU AU MASINI)
    De ce pe spațiul public nu se face parcare cu plată ??? și după anumite ore gratis (19.00-05.00 dimineață).
    A IMPROPRIETARIT PRIMARUL PE TOATA LUMEA ,care a vrut.
    Duceți-va in Războieni/ blocurile J, L, totul în jur, Kauflandul = totul este vândut.

    Domn primar, plec din Ploiesti cu mașina, parchez unde, la Găești,Golești, Bradu ..și vin pe jos acasă la părinți??? CE DUMNEZEU, ATI VANDUT TOT ORASUL ???

  • Selea ileana spune:

    Nici chioșcurile de ziare nu ne fac cinste! Acolo nu se msi vand demult doar ziare și reviste . Toți au refrigeratoare alaturi , iar Așezarea lor este “ ca bomboana pe coliva “. Cât despre florării mai este una și la Pasajul Magnolia .Una s a dezafectat , alta nu . Tot este liber Pasajul Magnolia : puneți florării asezonați cu ziarele .

  • Daniela spune:

    Ma bucur ca se schimba ceva si in Pitesti. De atatia ani eram ramasi in timp.
    Toti care vin in Pitesti, observa ca e deteriorat. A inceput sa se faca si este bine.

  • Liliana spune:

    tunel luminat ne trebuia caci pasajul e facut praf, sunt numai gropi. in stația de la casa cărții e un chioșc de ziare abandonat de ani de zile , dar acela este al presei obediente si nu vă atimgeti de el caci vă ridica in slăvi că pe Ceausescu.

  • Adi spune:

    chestia cu se dau parcari si celor care nu au masini nu prea cred dar tatal meu patron fiind cu masina pe firma nu poate lua parcare ca nu e pe persoana fizica desi locuieste in bloc de cand s a construit iar despre evazionistii cu florarii si aprozare care nu fac decat sa incurce circulatia de cum ei nu au o parcare lumea trebuie sa stea oprita pe deapta ocupand banda sau stationeaza blocand 2 parcari cum nu sunt locatari ei nu stiu ce greu e sa gasesti parcare corect e sa dispara toate balcoanele pt ca asa seamana toate casutele baracile extensiile restaurantelor copertinele cu reclama inestetice si de prost gust sa se vina cu proiecte care sa inlociuasca tot ce a faurit vechea administratie.

  • Manu spune:

    Acest primar nu are nici o viziune de a dezvolta orașul, de a aduce investitori, de a tine tinerii în Pitesti, în timp ce unii fac aeroport și metrou noi avem de chioșcuri de flori și ceasuri la preturi uriașe. Omul nu se decât la tocat bani pe lucruri de nimic.

  • O gospodina. spune:

    O sesizarea care consider că trebuie luată în seamă!!
    In piata Ceair…asa zis ,,aprozare” toate au copertine roșii. Consider o șmecherie. umbra făcută de acele copertine roșii înșeală …duce în eroare cumpărătorul.!! Pt că în umbra făcută de acele umbrele toate produsele par proaspete și frumoase…
    Însă când ajungi acasă constați că te-ai păcălit…produsele cumpărate sunt de proasta calitate…
    Deci ,,eu” consider că nu este corectă acea culoare roșie…
    Nu știu …găsiți alta soluție!

  • Mișu Fotino spune:

    Bună ziua!
    Nu Dumnezeu ne-a pricopsit cu așa primar ci concetățeni noștri care l-au votat pentru că ” PSD ne-a dat”.
    Când o să ne deșteptăm și o să ieșim din mocirla PSD-istă pentru uni dintre noi va fi prea târziu.
    Dar unde , la ce aprozar nu sunt copertine roșii sau umbrele?
    Nu mai sunt alte probleme în Pitești decât semafoarele care de preferat trebuie puse în cascadă la 50 de metrii unul de celălalt, microstațiile de autobuz care vor fii gata înainte de alegerii, chioșcurile care cum au funcționat până acum?
    Terminați cu mascarada, oameni se deșteaptă și nu mai acceptă porcăriile voastre.
    Pentru ca să ne îngrijim de sănătatea noastră trebuie să mergem la București.

  • Savu marius Catalin spune:

    cea mai mare tampenie posibila aceasta decizie imbecila .
    au desfintat asa zisele florarii,pe ideea ca ocupau foarte mult loc si nu avea lumea pe unde sa treaca,dar au ramas tot in aceeasi zona o gramada de ,,dughene”,cu te miri ce..;shaormerie aprozarie,gogoserie,chinezari,etc etc…
    de este mai aglomerat ca inainte.
    Asa au facut si prin tot orasul,sub pretextul ca fac statii UE,au desfintat PREFERENTIAL,diverse chioscuri,dar foarte multe (oare ale cu i ‘or fi??)au ramas binemersi pe loc.
    Rusine Rusine Rusine!!

  • Clevetici spune:

    Multe astfel de situatii s-au perpetuat in ultimii 30 de ani in Pitesti (chioscuri peste tot, trotuare ocupate de diversi comercianti cu tarabe sau cu lazi de plastic etc.)
    si toate s-au facut cu complicitatea (nu neaparat gratuita) a angajatilor primariei care au stiut sa inchida ochii daca au fost stimulati.

    Eliberarea pasajului Mobilux este intr-adevar o mare realizare, gandindu-ne cum s-a putut dezvolta acea zona de chioscuri in decursul anilor (cu complicitatea primariei).

    Mai avem mult pana vom ajunge la performantele primariei Oradea (cu primarul de legenda Bolojan care a redus aparatul bugetar – fenomen unic in Romania), dar suntem pe drumul cel bun.
    La noi insa CJ Arges, prin presedintele sau Ion Minzina, a crescut de curand aparatul bugetar:
    https://adevarul.ro/politica/sfidare-bugetara-cj-arges-marire-numar-posturi-2290138.html

  • Cristiana spune:

    daaa florile alea chiar stricau!!!
    acum se simte mult mai bine mireasma de voma și pisat din gang uri!
    copaci când plantam și noi? ca e c am greu cu respirația în Pitești…
    fântâni și cișmele cu apa potabila sa nu mori pe strada tu sau animalul tău unde punem domn primar?

  • Mikela spune:

    sper ca pana la urma acest PRIMAR, sa se mai uite si la alte orase,precum Oradea si sa ia exemplu,mai multa verdeață, mai multa curatenie

  • Dani spune:

    Toti evazioniștii cu flori sa plece, sa își facă magazine reale, pusesera stapanire pe centrul orașului. Tiganeala ca la bâlci, cu toate alea înșirate, și cei care au rămas sa facă un comerț frumos, plăcut ochiului. Calificativ de foarte bine administrației locale!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90