930×122 CAPRA 5

bogdan aristănțoiu

Pitești. Femeie aruncată în stradă. A stat afară zi și noapte să-și păzească lucrurile

Pitești. Femeie aruncată în stradă. A stat afară zi și noapte să-și păzească lucrurile

Citiți și: Super-pistă de biciclete în Pitești. Când va fi gata?

După o viață de muncă în Piața Găvana, unde a avut o tarabă, și ani în care a plătit chirie, doamna Niculina Năstase a ajuns în stradă.

Trei zile și două nopți a stat în frig, în zona Blocului 1 din strada Craiovei, păzindu-și lucrurile adunate în câteva cutii. Asta este averea pe care doamna Niculina a strâns-o în cei 78 de ani de viață.

Citiți și: Peste o mie de oameni și-au luat adio, înlăcrimați

Este bolnavă, are mai multe operații și, la o vârstă la care ar trebui să aibă parte de liniște și un acoperiș deasupra capului, bătrâna a dat piept, încă o dată, cu nedreptatea sorții.

„M-a dat afară proprietara. I-am plătit (n.r. chiria) 4 ani de zilei surorii ei, îi plăteam 5 milioane pe lună, semnam și ea semna că a primit. Și nu i-a trimis banii în Italia. Mi-a scos lucrurile afară”, ne-a povestit bătrâna, cu vocea tremurândă.

Astăzi, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare și cu implicarea ePitești, femeia și-a găsit, măcar pentru o perioadă, liniștea

Publicația noastră a fost astăzi contactată de o locatară din zonă. Ne-a cerut ajutorul pentru că doamna Niculina nu avea unde să își ducă lucrurile. O vecină s-a oferit să o găzduiască pe bătrână o lună de zile, însă aceasta nu s-a îndurat de lucrurile pe care le are.

Am luat legătura cu autoritățile locale și, prin intermediul edilului Cristian Gentea, care a mobilizat instituțiile din subordine, situația s-a rezolvat deocamdată.

La fața locului, după ce am aflat povestea doamnei Niculina și am discutat cu edilul Gentea, au venit reprezentanții Poliției Locale Pitești, ai Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești (inclusiv directorul), dar și ai Asociației „Sfinții Spiridon și Irina”.

Au luat lucrurile piteștencei și, cu o mașină a Asociației, au fost duse la o locație a Direcției de Asistență Socială, conform informațiilor noastre. Cel mai probabil, vor încerca să găsească și un adăpost pe termen lung pentru bătrână. Din câte se pare, femeia ar fi avut posibilitatea să meargă la un azil, dar nu voia să își lase lucrurile în stradă.

 

„Există un Dumnezeu!”

„Există un Dumnezeu și e bine să îl privim și pe omul de lângă noi, care are nevoie de ajutor. Noi, ca oameni, ca Polițe Locală, trebuie sa știm să avem grijă de cei din jurul nostru”, ne-a declarat Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Astăzi, am luat parte la gesturi pe care nu oricine le-ar face. De la vecina care s-a oferit să o găzduiască pe bătrână, până la reprezentanții Asociației și până la Bogdan Aristănțoiu.

Simțim nevoia să nu trecem cu vedere următoarele: purtătorul de cuvânt al Poliției Locale era plecat din oraș, undeva la țară, cu copilul. Nu a ezitat, și-a luat băiatul și a venit în Pitești. A urcat lucrurile doamnei Niculina în mașină. Nu a fost singurul care a făcut asta, însă omenia lui este mai presus de uniforma pe care o poartă.

Felicitări tuturor celor care s-au gândit la doamna Niculina Năstase în aceste zile! Sunt oameni care au întrebat-o de vorbă, i-au dus apă sau mâncare – inclusiv niște polițiști locali, ori s-au mobilizat pentru dânsa pe paginile de socializare.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

6 comentarii

 • Iuliana spune:

  Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească pe măsura bunătății , pe fiecare, în parte, pentru gestul minunat!

 • Gigi Petre spune:

  Foarte rău că cei din administrația publica locala a orașului și trântori din militia locala își fac publicitate pe seama acestei bătrâne aflate în dificultate.
  Manifestau omenie dacă ii ofereau o locuință sociala, dar de unde ca la nivelul administrației locale nu prea s-a auzit de asa ceva, ei fiind preocupați sa spele banii publici prin fotbal și alte spectacole care în ultimii ani a costat primăria o suma imensa care putea fi folosita în scopuri sociale dacă erau oameni…

 • Ștefania spune:

  Mă bucur că mai există în zilele noastre grele și oameni cu suflet bun…felicitări Poliției Locale, felicitări domnului Bogdan Aristănțoiu, felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest caz!
  Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească cu bine!

 • Ady spune:

  Mulțumim și așa ar trebui fiecare om să sară în ajutor,nu aveam cum sa o las pe aceea femeie să doarmă în stradă

 • Adrian Rujan spune:

  Bravo lor ,celor care au fost mai aproape de dânsa.Dumnezeu sa le de-a înzecit înapoi.

 • Oosterved Corina spune:

  Unii răspândesc răutate și ură, alții înțelepciune și iubire.
  Fiecare răspândește ce are în suflet.
  Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multă sănătate și pace în suflet!

570 X 90 CUMPANA 3