930×122 CUMPANA 5

elevi

Pitești. Flori printre flori!

Pitești. Flori printre flori!

Citiți și: Oficial! Elevii și profesorii primesc liber în timpul săptămânii

În „Săptămâna verde”, elevii piteșteni au învățat cum se produc florile plantate în orașul lor!

Peste 100 de elevi și cadre didactice de la școlile „Traian”, „Ion Pillat” și „Marin Preda” au vizitat în perioada 25 – 26 aprilie serele din Pitești, învățând astfel despre întreg procesul de producție, creștere și dezvoltare a speciilor floricole, potrivit Primăriei Pitești.

Citiți și: Pitești. Scene șocante în trafic! Ce a pățit o șoferiță este revoltător

Aflați la fața locului, inginerii horticoli din cadrul societății Salpitflor Green SA au prezentat elevilor procesul etapizat de producție a florilor, de la sămânță la floare, aspecte legate de hrănire, boli și dăunători ai plantelor, precum și informații despre rolul plantelor, altul decât cel decorativ. De asemenea, împreună cu elevii prezenți, horticultorii avut și o activitate practică în cadrul căreia aceștia au semănat, repicat, transplantat plante.

La final, elevii au primit roadele muncii lor, plantele transplantate, iar etapa de plantare definitivă va fi realizată de către elevi în grădinile lor, ținând cont de sfaturile primite în ceea ce privește îngrijirea și pregătirea plantei pentru plantare.

Așadar, Porțile societății Salpitflor Green S.A. sunt deschise și pentru alte unități de învățământ, iar cei care doresc să se înscrie pentru vizitare o pot face, telefonic, la nr. 0248.217.050.”, anunță municipalitatea.

Sursa Foto: Primăria Pitești

 

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3