930 x122 grota rece

elevi

Pitești. Flori printre flori!

Pitești. Flori printre flori!

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În „Săptămâna verde”, elevii piteșteni au învățat cum se produc florile plantate în orașul lor!

Peste 100 de elevi și cadre didactice de la școlile „Traian”, „Ion Pillat” și „Marin Preda” au vizitat în perioada 25 – 26 aprilie serele din Pitești, învățând astfel despre întreg procesul de producție, creștere și dezvoltare a speciilor floricole, potrivit Primăriei Pitești.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Aflați la fața locului, inginerii horticoli din cadrul societății Salpitflor Green SA au prezentat elevilor procesul etapizat de producție a florilor, de la sămânță la floare, aspecte legate de hrănire, boli și dăunători ai plantelor, precum și informații despre rolul plantelor, altul decât cel decorativ. De asemenea, împreună cu elevii prezenți, horticultorii avut și o activitate practică în cadrul căreia aceștia au semănat, repicat, transplantat plante.

La final, elevii au primit roadele muncii lor, plantele transplantate, iar etapa de plantare definitivă va fi realizată de către elevi în grădinile lor, ținând cont de sfaturile primite în ceea ce privește îngrijirea și pregătirea plantei pentru plantare.

Așadar, Porțile societății Salpitflor Green S.A. sunt deschise și pentru alte unități de învățământ, iar cei care doresc să se înscrie pentru vizitare o pot face, telefonic, la nr. 0248.217.050.”, anunță municipalitatea.

Sursa Foto: Primăria Pitești

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3