930×122 CUMPANA 5

Gentea

Pitești: Gentea, întâlnire cu locatarii nemulțumiți de pe strada Trivale

În urmă cu puțin timp, edilul Cristian Gentea s-a întâlnit cu mai mulți locatari ai străzii Trivale, pentru a discuta chestiuni legate de o mai bună gestionare a circulației și a parcărilor.

Citiți și: Pitești. Accident cu trei mașini la Centrul de Afaceri!

 

Întâlnirea a avut loc la Gura Trivaii. Alături de edil au participat și Iulian Chiriță – director executiv din cadrul Direcției Tehnice, Nicolae Valerică – șeful Poliției Locale Pitești și Dănuț Teodorescu – director executiv în cadrul Primăriei Pitești.

Citiți și: Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat în Pitești, în prima noapte în care a nins

În cadrul discuțiilor, locuitorii s-au plâns primarului de faptul că locurile de parcare de pe strada Trivale sunt ocupate de către angajații instituțiilor din zonă sau de către cei care le frecventează.

Este vorba despre Direcția Silvică, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea – Stațiunea Pitești.

 

Astfel, locuitorii nu au unde să-și lase mașinile.

În urmă cu o săptămână, această problemă a fost semnalată și de către cunoscutul speolog, scriitor și mediator din Pitești, Gabriel Cazan, care locuiește în această zonă. Acesta solicita public autorităților locale să ia măsuri. Subiectul pe larg, AICI – „Strada Trivale a devenit o parcare (gratuită). Suntem cu nervii în batistă!”

Și scriitorul a fost prezent în cadrul întâlnirii cu edilul.

Ca soluții la nemulțumirile locuitorilor, s-a hotărât să se facă parcare cu plată în Gura Trivaii pentru cei care nu locuiesc în zonă, iar riveranii nu vor plăti.

De mâine se vor lua măsuri pentru implementarea acestor schimbări.

De asemenea, instituțiile din zonă vor fi obligate să își parcheze mașinile în curte.

Știre în curs de actualizare

555 X 222 CAPRA

Comentarii

9 comentarii

 • Un cetatean spune:

  Ce logica idioata! Institutiile din zona vor fi obligate sa isi puna angajatii sa parcheze in curtea institutiei, ok. Exact ceea ce ii nemultumea pe „riverani”. Rezultatul? Locurile de parcare vor fi cu plata, cu exceptia riveranilor. Numai mie mi se pare ca primarul asta este hotarat sa-i jupoaie pe cetatenii orasului? Numai mie mi se pare ca la orice problema el mai instituie o taxa sau pune o restrictie? Soferii care ajungeau in zona deja platesc impozit pe masina la primarie, ceea ce le-ar da dreptul sa folosesca gratuit orice parcare de pe domeniul public. Dar nu, noi avem un primar care pune taxa peste taxa, altceva nu stie… Sa amenajeze o parcare undeva, nu l-a dus capul… Incetul cu incetul o sa ostilizeze un cartier impotriva altuia, pe riveranii unei strazi cu riveranii altei strazi, idiotul asta nu vede imaginea de ansamblu. Un primar bun cu adevarat face ca lucrurile sa fie mai simple, mai ieftine si mai accesibile pentru toti cetatenii, nu invers. Asta e doar un egocentric care se simte bine ca da ordine si impune restrictii, habar n-are ce inseamna un adevarat spirit al comunitatii. Pesedist lacom si plin de basini in cap…

 • Un cetatean ingrijorat spune:

  Vreau sa va dreptate domnule cetatean..dar din pacate dreptatea in lumea moderna o au doar cei la putere si nu noi restul ..

 • Anonim spune:

  La Cornu Vânătorului, restaurant privat, poți să parchezi în stradă , domeniul statului , fără să plătești, numai să vină clienții la cârciuma domnului care e patron acolo, fost restaurant al statului. La cimitirul Sf Gheorghe, lângă stadion, nu mai poți parca nici măcar duminica, pentru că s-a montat ,, Staționarea interzisă ” și te ia miliția locală. La Cornu nu te ia, te lasă, că așa funcționează golăneala asta .

 • Idet Amelia spune:

  Hai sa fa em pe toate strazile din tot orașul prostia asta. Asta e rezolvarea? Eu intru penteu ca sunt smecher si am casa pe trivale? Prostimea ..sărăcimea nu are voie? Nu le luăm si aerul ? Poate va ganditi sa puneti o taxa pe aerul din trivale! La alegerile care vin poate o sa vă voteze doar cei de pe trivale!

 • Popescu Crustina spune:

  Riveranii ar trebui sa parcheze in curte . In general au curte si garaj . Este logic !!!!

 • Trivale spune:

  Dar nu au curte toți riveranii? Cu ce este mai prejos un alt piteștean, plătitor de taxe și impozite, față de unul care nu vrea să își bage mașina în curte?

 • Andra spune:

  Dacă dl Cazan are nervii în batista trebuie să meargă la sanatoriu. Dl Cazan un personaj vocal pana la isterie are ifosele în gură și revendica drepturi pe care nu le are. Acuza fără temei ca angajații unității militare parchează în mod legal autoturismele pe domeniul public 🤣ca să vezi infracțiune. Culmea este ca nu angajații sau elevii școli militare au mașinile pe strada, i s-a demonstrat acest fapt, ci pur și simplu oameni care vin la cabinetele din zona, instituții bancare, locașurile de cult din zona, părinții care-și duc copii la Palatul Copiilor sau oameni care frecventează locul de agrement Parcul Trivale și vin cu autoturismele pe care le parchează pe domeniul public absolut legal. Omul cavernelir e deranjat… Ăsta este domnule Cazan mutați-vă în peșteră…

 • Anonim spune:

  Domnule Primar Gentea.va ti adunat pe domeniul public .pe partea carosabil.ati blocat un sens de mers.cu ….Este legal ?si frumos? Eu daca vin la Primărie .va deranjează!

 • Eleonora spune:

  Logic și normal ar fi ca și riveranii străzii Trivale să plătească la primărie taxa pentru locul de parcare, cum plătește un locatar de la bloc, în cazul în care nu își poate parca mașina în curtea proprie.

New Profesional Consult 570×90