930×122 CAPRA 5

gabriel cazan

„Strada Trivale a devenit o parcare (gratuită). Suntem cu nervii în batistă!”

„Strada Trivale a devenit o parcare (gratuită). Suntem cu nervii în batistă!”

Citiți și: Pitesti. De neînchipuit unde a montat camera video. Vecinii, furioși!

Gabriel Cazan, cunoscut speolog, scriitor și mediator din Pitești, trage un semnal de alarmă asupra circulației rutiere de pe strada Trivale (zonă în care și locuiește). Acesta solicită autorităților locale să ia măsuri.

„Circulația nu se poate desfășura pe două benzi, cum ar fi legal, pentru că strada Trivale a devenit o parcare (gratuită) pentru cei care au treabă în zonă (în special în centrul orașului).

Citiți și: Ce se întâmplă la subsolul unui bloc din Pitești. Uluitor!

Din când în când, la situația aceasta haotică intervine o instituție a statului român: Armata!

Cursuri, depuneri de jurământ, sărbători naționale, internaționale, mașini din întreaga Românie, nervi, înjurături, mai e mașina de gunoi, se nimerește și câte o ședință la Direcția Silvică, TOT!

Odată, de două ori pe an, e suportabil. Dar e mult mai des, aproape zilnic.

Suntem cu nervii în batistă.”, scrie Gabriel Cazan pe contul său de Facebook.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

7 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Bre, nea Cazane, de ce nu cumperi atunci tu strada, ca sa fie proprietatea ta si ca sa nu mai aiba voie nimeni acolo? Ai dracu astia care au inventat domeniul public pe care toti cetatenii care platesc taxe si impozite au voie sa umble facandu-i deranj si in ciuda lui nea Cazan!…

  • Ionul Atomic spune:

    Problema nu este strada e circulată, dle. Cetățean, ci că se parchează ilegal, blocându-se căile de acces ale proprietăților, trotuarele și benzile de mers. E timpul ca soferul român bizon să înțeleagă faptul că nu poți parcă oriunde se oprește hârbul, iar dacă mergi 500 de metrii din locul în care ai oprit și până unde ai treabă, mai scade burta aia de bere și manea.

  • Alt cetățean spune:

    Tema în discuție este mai degrabă utilizarea intenționat abuzivă și neconcordantă cu obiectivul original al respectivului domeniu public, nu impresiile personale ale domnului Cazan sau dumneavoastră.

    Domeniul public nu înseamnă libertatea de a utiliza cum dorești respectivul spațiu, ci este pus la dispoziția publicului pentru un scop specific, de exemplu: parcuri, trotuare, parcări, drumuri, unele instituții etc. al căror roluri și regulamente sunt clar definite.

    Cu toate că nu locuiesc pe strada Trivale, pot vedea cum locatarii pot fi deranjați de volumul și fluxul considerabil de mașini din zonă, pe o stradă care nu a fost proiectată să facă față unui nivel de utilizare similar cu cel actual.

    De asemenea situația este agravată de faptul că, pe lângă utilizarea cu scopul de tranzit rezidențial, drumul este intens accesat și în scop turistic/agrement (pentru vizitarea pădurii Trivale și împrejurimilor), pentru a deservi unor instituții publice ce generează un volum considerabil de trafic precum: Palatul Copiilor, Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice „General Radu Rosetti”, Şcoala Militară De Maiştri Şi Subofiţeri a Forţelor Terestre și Direcția Silvică Argeș, cât și diferitelor firme ce activează pe respectiva stradă.

    Se poate vedea astfel cum, în acest caz, cererea este mult mai mare decât oferta.

    Sunt de părere că scopul acestui articol este de a face problema cunoscută și de a genera posibile soluții, precum parcare cu plată, creare de locuri de parcare suplimentare, asumarea responsabilității instituțiilor din zonă pentru găsirea de soluții de parcare pe teritoriul detinut de acestea, staționarea temporară etc.

    Mai bine căutăm soluții decât să aruncăm cu pietre, nu?

  • Un cetatean spune:

    @ Ionul Atomic – Hai, ca esti nostim, ai merita Premiul Nobel pentru Biologie fiindca ai descoperit o legatura de cauzalitate intre ascutatul manelelor si credterea burtii! :-))))
    P.S. Ar trebui sa stii ca pentru toate acele ilegalitati enumerate de tine exista o solutie simpla, suni la Politia Locala si cei de acolo sunt obligati sa vina si sa-i amendeze pe contravenienti dupa fiecare sesizare. Daca nu o fac, poti sa faci reclamatie pe linie disciplinara la conducerea institutiei.
    @ Alt cetatean – In principiu ai dreptate cu tot ceea ce ai scris, doar ca ai deviat discret problema in zona corecta a rationalului, ceea ce nu facea de fapt subiectul articolului. Articolul, pe fond, cita jelania unui locuitor din zona care, daca citesti cu atentie si mai ales nepartinitor, este in esenta rezumabila simplu: „…au inceput sa circule prea multi pe aici, dom’le!”. O atitudine des intalnita la cei care se cred buricul pamantului si care isi inchipuie ca pot ingradi drepturile altora. Citeste cu atentie, pe autorul plangerii il deranjeaza cei care vin din alte zone, ca si cum domeniul public ar fi cumva feuda localnicilor, ei ar trebui sa dicteze cine si cand are voie pe acolo. Si, daca mai vrei o dovada a dublului standard ipocrit care transpare din jelania localnicului, intra pe street view si vei vedea un paradox: trotuarele sunt complet blocate tocmai de localnicii care in loc sa-si bage masinile in garaj sau in curte si le lasa in fata cladirii de nu mai are loc nici macar un pieton pe langa ele. As mai putea semnala si alte aspecte importante pentru tema corecta propusa de tine, dar ma opresc aici, multumindu-ti pentru rabdare…

  • Laurentiu spune:

    Solutia este simpla : permiterea parcarii doar pe o parte a strazii si amenda pentru cei fac altfel.
    Riveranii au loc de parcare, majoritatea in curte, apoi ca-si lasa din lene masinile pe trotuar e alta poveste. Institutiile au parcari , Directia Silvica cred ca e cea mai incapatoare pentru personalul propriu si poate chiar prelua si de la alte institutii..solutii sunt.
    Amenzi la greu si regula simpla. Pe roman nu-l disciplinezi cu vorba buna si articole in ziar.

  • vica spune:

    Sunt 2 aspecte aici:
    Pe de o parte educatia precara a noastra a celor care colindam zona respectiva si aici chiar nu ai cum s-o rezolvi. E greu cu educatia, cu 7ani de-acasa, cu cocalarii, cu manele,cu… etc…etc.
    Pe de alta parte Primaria care are toate instrumentele sa rezolve problema dar pe cine din primaria asta vedeti dvs in stare sa amenajeze zona civilizat cu parcari ,cu zeci de Km de alei ,cu zeci de Km de piste de bicicleta…?!
    Aici e problema!

  • relu crocodilul spune:

    cunoscutul scriitor si mediator. dar ce? a scrie dupa dictare te face scriitor ? mediator sunt si mai multi… cel putin la fel de cunoscuti!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3