New Profesional Consult 930 x 122

calea bucuresti

Pitești. Noua fântână din Centru, discuții și înțepături în CL

Update, 25 mai, ora 15:35

În urmă cu puțin timp, proiectul privind reabilitarea fântânii arteziene de pe Calea București a fost discutat în ședința Consiliului Local Pitești, care se desfășoară în acest moment.

Citiți și: Reparații majore pentru un drum vital din Argeș!

Propunerea a stârnit ample discuții în contradictoriu. Consilierii locali din partea PNL s-au declarat nemulțumiți de prețul alocat reabilitării fântânii arteziene (aproximativ 114.000 de euro) și mai ales de faptul că proiectul presupune ca investiția să se facă exclusiv din bani de la bugetul local.

Citiți și: Exclusiv. Ce se întâmplă la Spitalul de Pediatrie este o minunăție!

Tiberiu Irimia, consilier local PNL: „Ce nu am înțeles foarte bine, pentru că nu ni s-a explicat foarte bine de către cel care a făcut proiectul, a fost prețul proiectului. Nu avem nimic împotriva proiectului, care mi se pare un proiect frumos. Sper că putem găsi o axă de fonduri europene să-l facem, și mai sper ca cei care se ocupă în primărie să facă o licitație drastică , să se ajungă totuși la un preț mai cu picioarele pe pământ un pic.”

”Înțepături” politice între aleșii locali

Răzvan Șerbănoiu, consilier local PNL: „La astfel de obiective eu mă gândeam că am putea găsi diverși sponsori să vină să facă. Eu cunosc o firmă care ar fi interesată exact pentru această fântână, să o refacă pe banii lor și să-și pună acolo sigla.

Orice care înfrumusețează orașul este foarte bine venit, doar că, să dăm din buget banii ăștia în condițiile în care la Școala 11 părinții pun bani pentru a reabilita toaletele băieților, mi se pare un pic forțată ideea. Ar trebui să găsim și noi niște surse de finanțare private pentru aceste obiective.”

„Toate intervențiile astea pe aici, eu cred că sunt făcute ca ședința de astăzi să țină cât mai mult. Am înțeles acest lucru, mai ales că vreți și ședință de îndată după”, a punctat edilul Cristian Gentea.

„Votez pentru toate punctele care sunt în aceeași situație, cu reabilitări pe banii Primăriei. Apreciez că ați venit cu ele când aveți majoritate. Am înțeles, nu mai comentăm. Să trecem la vot, să le votați”, i-a replicat ulterior Răzvan Șerbănoiu, primarului Gentea.

„Nu mă așteptam la altceva de la tine”, i-a răspuns edilul.

După lungi discuții, proiectul a trecut la vot.

Știrea inițială, 24 mai, ora 19:41 – Mega noutate în Pitești! Peste 100 000 € se investesc!

Fântâna arteziană de pe strada Calea București va fi reabilitată, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului și aprobării în Consiliul Local Pitești.

Proiectul se referă la aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.

Investiția se ridică la 568.602 lei, cu tot cu TVA (aproximativ 114.000 de euro), sumă ce va fi plătită din bugetul local.

Proiectul este inițiat la cererea Serviciului de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești.

Printre lucrările de reparații recomandate de proiectant se numără: desfacere hidroizolații și termoizolații, placare cu granit, tencuială armată, realizarea unui șanț pentru acces la bazine.

De asemenea, actualul sistem va fi demontat și înlocuit.

Arteziana va avea două forme ovale și ambele vor avea două tipuri de jeturi de apă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

7 comentarii

  • Om spune:

    Pentru 50k euro era gata în 10 zile. Dar nimeni nu ma vede! Oare de ce?

  • Ionuț spune:

    Țara arde și baba se piaptănă sau Pe afară este vopsit gardul,iar înăuntru leopardul ! Asta ne lipsește,nu avem străzi așa cum trebuie ( Depozitelor) , scolii dotate cum trebuie, parc industrial care să atragă noi investitori,etc…

  • Adrian spune:

    Străzile din acest oraș și canalizarea subdimensionata sunt o mizerie …dar dacă primarul vrea fântână…

  • Mutu spune:

    mulțumim tovarășe primar semafor.poate investighează cineva ce este cu aceste sume, aceste cheltuieli, căci prost sa fii sa crezi că se cheamă investiție. in primăria Pitești lucrează doar …,ei îi ajută pe cei din afară,alți …, rudele angajaților din primărie…rușine să vă fie, ….

  • Valentin STan spune:

    Domnu Mutu, cu ce va incurca semafoarele? si asa nu opriti la ele:

    https://epitesti.ro/?s=trecere

    Ia vedeti Dvs cati au soft omorati pe trecere in acest oras.

    Ia mai gata cu critica de semafoare, ia mergeti DVS. cu 50kmh sa vedeti ca sunt si sincronizate!

  • Ionuț spune:

    fântâna sa fie dotată cu semafor pt a opri conducătorii auto și admira realizările cârmaciului

  • Cris spune:

    Da se pare că ne pasionează doar ce da bine dar oamenii nu mai pot să-și facă un act din cauza mafiei PSD și a unor funcționari publici (ăștia de au pâinea și cuțitul în mână)!Eu am ratat programul AFM pt fotovoltaice din cauza unui nefericit de inspector,că nu pot obține un certificat amarat (pentru intabularea cadastrului),act introdus recent desi casa are recepția făcută fix de Primărie când a fost gata casa,in 2010.Acu ba nu e bine aia,ba ailalta…Doar ,doar o pica spaga.Cred că ajungem sa ne facem dreptatea cu arma ,cat de curând…Să-i vad cum s-or mai victimiza și gudura sa le cruțăm viețile nenorocite.Ciuma roșie nu se preda un Arges până nu se lasă cu sange !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90