930×122 CAPRA 5

casa sfanta vineri

Pitești. Oamenii sunt DISPERAȚI și acuză: „NIMENI NU FACE NIMIC!”

Pitești. Oamenii sunt DISPERAȚI și acuză: „NIMENI NU FACE NIMIC!”

Citiți și: Garda de mediu, despre casa GROAZEI de lângă Biserica Sf. Vineri: Se intră cu mandat!

În urma articolului publicat în cursul zilei de ieri, 5 ianuarie 2023, referitor la casa de pe Sfânta Vineri care stă să cadă și care este înconjurată de mormane de gunoi, proprietarul unei părți a imobilului, mai exact a clădirii scoase la vânzare, ne-a contactat telefonic.

Citiți și: Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prubușească!

Reamintim că zona care este înghițită de mizerie se află pe strada Mihai Viteazul, perpendiculară pe Strada Sfânta Vineri, în spatele casei scoase la vânzare.

Subiectul pe larg și imaginile cu peisajul horror, AICI: Pitești. Imagini INFECTE, scandaloase, la 2 pași de Centru, lângă o superbă biserică.

 

Proprietarul imobilului – M.M., în vârstă de 60 de ani, fratele unui medic din Pitești, ne declară că este disperat, iar situația în care se află pare fără ieșire. Potrivit acestuia, în clădirea alăturată, în „Casa groazei” și-ar face veacul oameni ai străzii și, din această cauză, nu poate face nimic cu clădirea pe care o deține.

Omul spune că a făcut mai multe sesizări și, din păcate, nu s-au luat măsuri.

„Nimeni nu face nimic”

„Eu am sesizat Primăria, a venit Poliția Locală, Inspecția în Construcții. Au venit toți acolo încă din iunie 2021 și nu a făcut nimeni nimic. Mama a fost proprietara imobilului. Când trăia mă suna și îmi spunea că îi este frică să mai stea în casă, că îi era frică că vine cineva peste ea, era fum în casă.”

„Nu vom putea vinde niciodată. Miroase cumplit”

Important de menționat este faptul că locuința care s-a transformat într-o adevărată ruină se află la doar 70 de cm de casa scoasă la vânzare, iar acolo își fac veacul oameni ai străzii.

„Nu locuiește nimeni acolo (n.r. în casa scoasă la vânzare), eu stau în București, am scos la vânzare, am făcut certificatele de moștenitor după ce s-a stins și mama, suntem doi proprietari, eu și sora mea. Din cauza situației nu vom putea vinde.

Toată lumea mă întreabă dacă suntem lipiți (n.r. cu imobilul problemă). Le spun să vină în curte să vadă că avem 70 de cm și nu se înclină casa spre noi, dar cine știe ce se poate întâmpla la un cutremur. Cine ar vrea să cumpere trebuie să suporte toate astea.

Sunt oameni ai străzii acolo, ard gunoaie, locuiesc acolo, sunt vreo 3-4 persoane. Vara e cât de cât ok, nu miroase decât când e foarte cald, e mai mult gunoi uscat acolo, dar iarna, ei (n.r. oameni ai străzii) ard acolo cârpe, cartoane. Tot fumul vine spre mine. Miroase cumplit în toată casa”

Sesizări pe bandă rulantă – „DEGEABA!” 

Am făcut o grămadă de sesizări și eu, și sora mea. Ultimul răspuns din partea Primăriei Pitești la sesizare a fost în data de 17.06.2021. Am făcut sesizare către Primărie, către Poliția Locală și Inspecția în Construcții.

În trecut, casa aceea era comună cu casa noastră. Un singur proprietar a rămas în viață de acolo, e foarte în vârstă, locuiește undeva prin București, deci nu îl interesează ce e pe aici.

N-au făcut succesiune, n-au făcut nimic acolo, dar au acte în regulă, pentru că am cumpărat împreună prin 1956. Numai că am putut să tăiem casa în două și să o separăm. Noi am dărâmat-o și am reconstruit în 1975, legal.

Ce știu eu de la mama este că etajul casei cu pricina ar aparține unei alte persoane din București care ar avea o chitanță de mână, din cauza aceasta nu au putut să facă succesiunea cumva.

Repet, situația este disperată, de la ultima sesizare nu s-a întâmplat nimic, decât că Poliția Locală a monitorizat zona o perioadă scurtă”, ne-a declarat proprietarul imobilului aflat la câțiva cm de casa groazei.

Săptămâna care urmează vom reveni cu un punct de vedere oficial din partea Gărzii de Mediu Argeș. Un redactor al publicației ePitești a luat legătura cu instituția în această dimineață. Ce ne-a declarat un comisar al Gărzii de Mediu cu privire la acest subiect într-un material viitor doar pe ePitești.ro – EXCLUSIV!

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Gancea Viorel ARN spune:

    Nu sunt adeptul, dar Nationalizarea proprietatilor de odinioara putea rapid rezolva problema.
    Eu cred ca o convocare a consiliului local ar putea rezolva cumva problema in cooperare cu proprietarii. O autorizatie de demolare, curatare a terenului, o imprejmuire temporara care sa asigure integritatea proprietatii, apoi lasata in administrarea celor 2 proprietari care au cota parte.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3